Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfestival eindelijk van start op nieuwe plek

Geplaatst opdonderdag 5 mei 2022 - 12:15

Na drie jaar is in Roermond weer een Bevrijdingsfestival van start gegaan. Voor het eerst wordt het in het Arlopark aan de Maas gehouden, en niet op de Markt in het centrum.

Het festival werd geopend met de aankomst van het Bevrijdingsvuur, dat in een estafetteloop vanuit Wageningen naar Roermond is gebracht. Het aansteken van de vlam in Roermond, even na 12:00 uur, had wel nog wat voeten in de aarde. Het kostte de nodige moeite voordat het Bevrijdingsvuur daadwerkelijk was aangstoken.

Bevrijdingsvuur Roermond aan 5 mei 2022
Na een uurtje proberen was het Bevrijdingsvuur dan toch aan
Foto: L1 (Frank Moonen)

Artiesten
Behalve gratis optredens van onder meer Duncan Laurence, Fiddler's Green en THC op de twee podia is er op het festivalterrein ook Plein van de Vrede waar gepraat kan worden met veteranen en wordt er een vrijheidsmaaltijd geserveerd. De organisatie verwacht zo'n 15.000 bezoekers.

Verhuisd
Het nieuwe festivalterrein zou in 2020 al in gebruik worden genomen, maar dat ging toen niet door vanwege de coronacrisis. Het Arlopark vervangt de Markt omdat die laatste plek te klein was voor het evenement. Bij verschillende edities moest het festivalterrein vanwege de grote drukte worden afgesloten. Om die reden overwoog het Bevrijdingsfestival zelfs een tijd om te verhuizen naar Sittard, maar na tussenkomst van de toenmalige gouverneur Theo Bovens werd gekozen voor een alternatieve plek in Roermond.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen