Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfestival deelt 1300 blikken soep in Limburg uit

Geplaatst opwoensdag 5 mei 2021 - 19:14

Bevrijdingsfestival Limburg heeft de afgelopen weken zo'n 1300 blikken soep uitgedeeld in Limburg. De bevrijdingsmaaltijdsoep moet ervoor zorgen dat mensen thuis met elkaar in gesprek gaan over het thema vrijheid.

Kommetje soep
Door de coronapandemie is het voor veel organisaties lastig om in deze tijd allerlei vrijheidsactiviteiten te organiseren. Vandaar dat veel activiteiten woensdag online plaats vinden. Om de mensen toch met elkaar in contact te brengen, brengt Toos Hofstede uit Maastricht in samenwerking met de studenten van het Vista College en Bevrijdingsfestival Limburg de vrijheidsmaaltijdsoepen in Limburg rond. "Ik denk dat soep het meest nederige gerecht is. Daardoor is het ook heel toegankelijk om middels een kommetje soep met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid", zegt Hofstede. Het is de bedoeling dat soepliefhebbers op deze manier met andere mensen, online of offline, in contact komen over het thema vrijheid.

Koetjes en kalfjes
Éen van de fijnproevers die de blikken soep in huis heeft gehaald is Laura Damoiseaux uit Maastricht. Ze heeft twee vriendinnen uitgenodigd om onder het het genot van de bevrijdingsmaaltijdsoep het eens te gaan hebben over vrijheid. "Ik vind het leuk dat ik op deze manier eens over andere onderwerpen kan gaan praten met mijn vriendinnen. We zijn toevallig alle drie dit jaar mama geworden en dan gaat het snel over koetjes en kalfjes en over de kinderen. Het lijkt me interessant om eens te weten hoe zij over vrijheid denken en wat het voor hun betekent", zegt Damoiseaux.

Video L1

In de soep gevallen
Ondanks de beperkingen die het virus met zich meebrengt spreekt Hofstede van een geslaagde actie. "Bij dit soort acties wil je natuurlijk dat het groots gevierd kan worden met één lange eettafel waar honderd mensen die vrijheidsmaaltijdsoep aan zitten te eten. Dat plan is helaas in de soep gevallen. Maar dit heeft ook zo zijn charme. Het is geweldig om 1300 blikken soep bij de mensen aan de deur te brengen. Het is een mooie gedachte dat heel veel mensen in Limburg woensdagavond dezelfde soep zitten te eten en praten over vrijheid."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen