Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 12:48

Het Bevrijdingsfestival Limburg blijft in Roermond. Het festival zal in 2020 plaatsvinden tussen de Arloflat en de Maas, vlakbij het Designer Outlet.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan L1.

Veel kritiek na verhuizing
Het Bevrijdingsfestival zou dit jaar voor het eerst in Sittard neerstrijken. Dat werd in december vorig jaar door de organisatie aangekondigd. Reden voor die verhuizing was de beperkte ruimte in de binnenstad van Roermond. Dat voornemen leverde de organisatie veel kritiek op, want er zou stiekem contact zijn gezocht met de gemeente Sittard-Geleen.

Kwestie
Zelfs gouverneur Theo Bovens mengde zich in de kwestie. Na die tussenkomst bleef het festival in 2019 in de bisschopsstad. De gemeente ging vervolgens met de organisatie om tafel om te kijken wat de stad kon bieden om aan de groeiplannen van de organisatie tegemoet te komen. Nu is er gekozen voor een andere locatie, op een groot terrein vlakbij de binnenstad.

Lees ook: 'Stichting Bevrijdingsfestival benaderde Sittard-Geleen'

Toelichting
Het is nog onduidelijk hoe lang voor deze locatie is gekozen, aan het eind van dinsdagmiddag geven de gemeente Roermond en de Stichting Bevrijdingsfestival toelichting op de plannen.

Foto: Wesley van Bree
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen