Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 12:48

Het Bevrijdingsfestival Limburg blijft in Roermond. Het festival zal in 2020 plaatsvinden tussen de Arloflat en de Maas, vlakbij het Designer Outlet.

Dat bevestigen meerdere bronnen aan L1.

Veel kritiek na verhuizing
Het Bevrijdingsfestival zou dit jaar voor het eerst in Sittard neerstrijken. Dat werd in december vorig jaar door de organisatie aangekondigd. Reden voor die verhuizing was de beperkte ruimte in de binnenstad van Roermond. Dat voornemen leverde de organisatie veel kritiek op, want er zou stiekem contact zijn gezocht met de gemeente Sittard-Geleen.

Kwestie
Zelfs gouverneur Theo Bovens mengde zich in de kwestie. Na die tussenkomst bleef het festival in 2019 in de bisschopsstad. De gemeente ging vervolgens met de organisatie om tafel om te kijken wat de stad kon bieden om aan de groeiplannen van de organisatie tegemoet te komen. Nu is er gekozen voor een andere locatie, op een groot terrein vlakbij de binnenstad.

Lees ook: 'Stichting Bevrijdingsfestival benaderde Sittard-Geleen'

Toelichting
Het is nog onduidelijk hoe lang voor deze locatie is gekozen, aan het eind van dinsdagmiddag geven de gemeente Roermond en de Stichting Bevrijdingsfestival toelichting op de plannen.

Foto: Wesley van Bree
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen