thumbnail_image0

Bevrijdingsfestival deelt 1300 blikken soep in Limburg uit

Bevrijdingsfestival Limburg heeft de afgelopen weken zo'n 1300 blikken soep uitgedeeld in Limburg. De bevrijdingsmaaltijdsoep moet ervoor zorgen dat mensen thuis met elkaar in gesprek gaan over het thema vrijheid.

Napoleonsweg Horn
Napoleon is 200 jaar dood, maar er is een band met Limburg

Het is woensdag niet alleen Bevrijdingsdag, maar ook de dag dat Napoleon Bonaparte 200 jaar geleden stierf. Napoleon heeft een blijvende invloed op onze provincie uitgeoefend.

Nederlandse vlag
Hoeveel Limburgers maakten de bevrijding mee?

Het is woensdag precies 76 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetting. Er leven naar schatting nog ruim 105.000 Limburgers die de bevrijding hebben meegemaakt.

Eyewitness museum Beek 1 okt 2020
Extra veiligheidsmaatregelen oorlogsmuseum Beek na inbraak

Het Eyewitness oorlogsmuseum in Beek heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen na de inbraak in augustus vorig jaar.

Lente zon
Bevrijdingsdag koud en nat, maar zomerweer op komst

Het koude weer dat we dit voorjaar al zo lang hebben, houdt deze week nog aan. Woensdag zal het op Bevrijdingsdag koud zijn, met een stevige wind en regenbuien.

Begraafplaats Margraten (8 jun 2020)
Wederom geen portretten bij oorlogsgraven Margraten

Dit jaar zullen de foto's van de Amerikaanse soldaten die in Margraten zijn begraven opnieuw niet te zien zijn bij hun graven. Vorig jaar gooide corona ook al roet in het eten.

Herman Kaiser (5 mei 2020)
Kaiser over koning: 'Ik dacht dat ik het niet goed hoorde'

Als voorzitter van het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg kijkt Herman Kaiser op Bevrijdingsdag tevreden terug op de afgelopen periode.

Edit - blieftoes festival
Toch bevrijdingsfestival in Roermond: online, geen publiek

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Roermond gaat vanwege de coronacrisis niet door, maar de stad heeft woensdag toch een alternatief festival.

Lucas & Steve
Video: Lucas & Steve praten met oma's over vrijheid

Het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve is bij hun oma's op bezoek gegaan om over vrijheid te praten.

Bevrijdingsvuur ontstoken Stadhuis Roermond (5 mei 2020)
Video: Bevrijdingsvuur Roermond in stilte ontstoken

Klokslag middernacht is het Bevrijdingsvuur aangestoken door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Donders van Roermond. Dat gebeurde door heel het land in elke provincie op dezelfde tijd. Nooit eerder was er zo weinig gezelschap en zo veel leegte tijdens de ceremonie.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten