Herman Kaiser (5 mei 2020)

Kaiser over koning: 'Ik dacht dat ik het niet goed hoorde'

Als voorzitter van het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg kijkt Herman Kaiser op Bevrijdingsdag tevreden terug op de afgelopen periode.

Edit - blieftoes festival
Toch bevrijdingsfestival in Roermond: online, geen publiek

Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival in Roermond gaat vanwege de coronacrisis niet door, maar de stad heeft woensdag toch een alternatief festival.

Lucas & Steve
Video: Lucas & Steve praten met oma's over vrijheid

Het Maastrichtse dj-duo Lucas & Steve is bij hun oma's op bezoek gegaan om over vrijheid te praten.

Bevrijdingsvuur ontstoken Stadhuis Roermond (5 mei 2020)
Video: Bevrijdingsvuur Roermond in stilte ontstoken

Klokslag middernacht is het Bevrijdingsvuur aangestoken door gouverneur Theo Bovens en burgemeester Donders van Roermond. Dat gebeurde door heel het land in elke provincie op dezelfde tijd. Nooit eerder was er zo weinig gezelschap en zo veel leegte tijdens de ceremonie.

Maastricht viert 75 jaar bevrijding (14 sep 2019)
Grootste kans op oorlogsverhalen in Valkenburg

Zo'n 113.542 Limburgers die nu nog leven hebben 75 jaar geleden de bevrijding meegemaakt. Valkenburg aan de Geul telt relatief de meeste inwoners die al leefden tijdens de Duitse capitulatie.

oranje in Maastricht - 25 apr 2020
Nederland viert 75 jaar vrijheid vanuit huis

Bevrijdingsdag had dit jaar een bijzonder feest moeten worden, aangezien het 75 jaar geleden is dat heel Nederland is bevrijd. Maar vanwege het coronavirus zijn alle bevrijdingsfestivals en andere festiviteiten afgelast en vieren Nederlanders deze officiële feestdag thuis.

Edit - actie1
Eenzaam protest tegen maatregelen: 'Niet veel te vieren'

Een eenzaam protest tegen de coronamaatregelen, maandag en dinsdag op het Bongerd-plein in Heerlen. Het is geen toeval dat de Heerlense Jacqueline uitgerekend 4 en 5 mei heeft uitgekozen.

'Jammer dat Bevrijdingsfestival niet naar Sittard-Geleen komt'

Wethouder Berry van Rijswijk vindt het heel jammer dat het Bevrijdingsfestival toch niet neerstrijkt op het evenemententerrein de Schootsvelden in Sittard.

Bevrijdingsfestival blijft in Roermond: dit is de nieuwe locatie

Het Bevrijdingsfestival Limburg blijft in Roermond. Het festival zal in 2020 plaatsvinden tussen de Arloflat en de Maas, vlakbij het Designer Outlet.

Video: Speciale Bevrijdingseditie Gravel Series

De gravel- en zandwegen waarover de bevrijders in 1944 Limburg binnentrokken, waren zondag het parcours voor de speciale bevrijdingseditie van de Gravel Series, een mountainbikeronde over grindpaden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten