Eurocommissaris Dubravka Suica bezoekt Kerkrade, krimpregio bevolkingskrimp (07 feb 2020)

Eurocommissaris kijkt in Parkstad naar aanpak krimp

Eurocommissaris Dubravka ҆uica is vrijdag op bezoek in Kerkrade om met eigen ogen te zien hoe de Parkstadregio omgaat met krimp en verduurzaming.

bevolkingsgroei bevolkingskrimp
Limburg blijft achter bij landelijke bevolkingsgroei

Nederland telt in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners, een miljoen meer dan nu. Een op de vijf gemeenten krijgt echter te maken met krimp. Dit doet zich met name voor in Limburg, Drenthe, de Achterhoek, Zeeuws-Vlaanderen en het noordoosten van Groningen.

Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING

In 2019 zal de Limburgse economie met 1,4 procent groeien. Dat is minder dan de groei van 2,1 procent dit jaar.

inwoners bevolking krimp
Parkstad: weer afname van krimp

De daling van het aantal inwoners in Parkstad is voor het tweede achtereenvolgende jaar afgenomen. De regio krimpt nog steeds, maar wel steeds minder snel.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten