Eurocommissaris Dubravka Suica bezoekt Kerkrade, krimpregio bevolkingskrimp (07 feb 2020)

Eurocommissaris kijkt in Parkstad naar aanpak krimp

Eurocommissaris Dubravka Šuica is vrijdag op bezoek in Kerkrade om met eigen ogen te zien hoe de Parkstadregio omgaat met krimp en verduurzaming.

bevolkingsgroei bevolkingskrimp
Limburg blijft achter bij landelijke bevolkingsgroei

Nederland telt in 2035 naar verwachting 18,3 miljoen inwoners, een miljoen meer dan nu. Een op de vijf gemeenten krijgt echter te maken met krimp. Dit doet zich met name voor in Limburg, Drenthe, de Achterhoek, Zeeuws-Vlaanderen en het noordoosten van Groningen.

Groei Limburgse economie zwakt af volgens ING

In 2019 zal de Limburgse economie met 1,4 procent groeien. Dat is minder dan de groei van 2,1 procent dit jaar.

inwoners bevolking krimp
Parkstad: weer afname van krimp

De daling van het aantal inwoners in Parkstad is voor het tweede achtereenvolgende jaar afgenomen. De regio krimpt nog steeds, maar wel steeds minder snel.

Minister Blok blijft zich verzetten tegen woonexperimenten

VVD-minister Stef Blok blijft zich verzetten tegen experimenten in krimpgebieden om de forse leegstand van koopwoningen terug te dringen.

Meer mensen vestigen zich in Heerlen dan dat er weggaan

In Heerlen hebben zich afgelopen jaar 265 mensen meer gevestigd dan dat er zijn weggegaan. In de voorafgaande jaren had de stad nog te maken met een fors vertrekoverschot.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten