Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevolking Heerlen krimpt minder hard

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:52

Het aantal Heerlenaren daalt veel minder snel dan eerder in diverse prognoses werd verondersteld.

In vier jaar tijd liep de bevolking met niet meer dan 1,1 procent terug, veel minder dan in eerdere dalingen. In andere Parkstadgemeenten zette de krimp door. Vooral in Onderbanken en Landgraaf.

Sociaal-economische röntgenfoto
De cijfers staan in de bijgewerkte brochure Kerncijfers Heerlen, waarvoor bij bedrijven, instellingen, marketeers en ondernemers steevast grote belangstelling bestaat. Samen vormen de cijfers van het bureau Onderzoek en Statistiek een grove sociaal-economische röntgenfoto.

Voorzieningen
Heerlen telt dit jaar grofweg 88.264 inwoners. Dat is 961 minder dan vier jaar geleden. In het verleden -tien tot vijftien jaar geleden- daalde het inwonertal veel sterker. Burgemeester Paul Depla is niet verrast. "Het komt door de centrumfunctie van Heerlen. Vooral ouderen willen dichter bij voorzieningen wonen. In landelijke gemeenten merkt men dat vooral."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Parkstad wil verder als proeftuin
Sloopkogel afbraak
Meer dan 1000 woningen in Parkstad toch niet tegen vlakte
Aantal geboorten in Weert neemt weer toe
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen