Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevolking Heerlen krimpt minder hard

Geplaatst opdonderdag 9 oktober 2014 - 8:52

Het aantal Heerlenaren daalt veel minder snel dan eerder in diverse prognoses werd verondersteld.

In vier jaar tijd liep de bevolking met niet meer dan 1,1 procent terug, veel minder dan in eerdere dalingen. In andere Parkstadgemeenten zette de krimp door. Vooral in Onderbanken en Landgraaf.

Sociaal-economische röntgenfoto
De cijfers staan in de bijgewerkte brochure Kerncijfers Heerlen, waarvoor bij bedrijven, instellingen, marketeers en ondernemers steevast grote belangstelling bestaat. Samen vormen de cijfers van het bureau Onderzoek en Statistiek een grove sociaal-economische röntgenfoto.

Voorzieningen
Heerlen telt dit jaar grofweg 88.264 inwoners. Dat is 961 minder dan vier jaar geleden. In het verleden -tien tot vijftien jaar geleden- daalde het inwonertal veel sterker. Burgemeester Paul Depla is niet verrast. "Het komt door de centrumfunctie van Heerlen. Vooral ouderen willen dichter bij voorzieningen wonen. In landelijke gemeenten merkt men dat vooral."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

inwoners bevolking krimp
In 2014 opnieuw minder inwoners voor Parkstad
Parkstad wil verder als proeftuin
Sloopkogel afbraak
Meer dan 1000 woningen in Parkstad toch niet tegen vlakte
Aantal geboorten in Weert neemt weer toe
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen