Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevolking groeit gestaag: 1740 Limburgers erbij

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 6:51

Voor het eerst in vijf jaar neemt het aantal inwoners in Limburg toe. Het afgelopen jaar kwamen er 1740 mensen bij.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal wonen er nu 1.118.000 mensen in de provincie in Limburg. Vooral in Noord- en Midden-Limburg nam het bevolkingsaantal gestaag toe. In Zuid-Limburg daarentegen daalden de inwonersaantallen.

Arbeidsmigranten
De Noord-Limburgse gemeenten die het hardst groeien, danken die groei met name aan de huisvesting van arbeidsmigranten en vluchtelingen, vermoeden vertegenwoordigers van de gemeenten Horst aan de Maas, Venlo en Venray waar de bevolking flink toenam het afgelopen jaar.

Aantrekkelijk
Volgens gedeputeerde Daan Prevoo blijft het belangrijk om te zorgen voor werk en goede huisvesting zodat Limburg aantrekkelijk blijft. "Maar op basis van deze cijfers gaan we niet meteen beleid maken. Dan moet er echt sprake zijn van een trend."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel Limburgers nog geen keuze gemaakt over orgaandonatie
inwoners bevolking krimp
Bevolkingskrimp 2018: ruim 1000 Limburgers minder
Noord-Limburg biedt verzekering chronisch zieken
BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen