Mensen, lopen, bevolking

CBS: Maastricht krimpt terwijl Peel en Maas juist in trek is

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Maastricht de eerste helft van dit jaar het sterkst gedaald. Eind juni waren er bijna 800 Maastrichtenaren minder dan begin januari.

Maastricht, de Maas, Sint Servaasbrug
Maastrichtse bevolking krimpt door corona

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Maastricht in 2020 het sterkst gedaald ten opzichte van 2019.

Maasgouw
Maasgouw wil nog verder groeien

Maasgouw wil groeien naar een inwonersaantal tot boven de 24.000. "Dat is ook voor ondernemers van belang dat het inwonersaantal op peil blijft, of dat het groeit."

stock bevolking drukte
Inwonersaantal Maasgouw groeide het hardst

Het inwonersaantal van Maasgouw is afgelopen jaar het meest gegroeid van alle Limburgse gemeenten. Dat kwam vooral doordat er meer mensen naar de gemeente verhuisden.

Maastricht
Maastricht ziet meer inwoners vertrekken dan komen

In de eerste helft van dit jaar verhuisden er minder mensen naar Maastricht toe dan dat er vertrokken.

Extreme hitte kostte iets meer mensen het leven

De hittegolf heeft in Zuid-Nederland extra levens gekost. In Limburg en Brabant overleden 716 mensen tijdens de extreme hitte. Dat zijn 49 personen meer dan vorig jaar. Toen kwamen 667 mensen te overlijden.

Limburgse vrouwen krijgen steeds minder kinderen

Limburgse vrouwen zetten steeds minder kinderen op de wereld. Het vruchtbaarheidscijfer is de laatste twintig jaar niet zo laag geweest als nu.

inwoners bevolking krimp
Bevolkingskrimp 2018: ruim 1000 Limburgers minder

De bevolking van Limburg is afgelopen jaar licht gekrompen. Woonden er eind november 2017 nog bijna 1.118.000 mensen in de provincie, een jaar later waren er dat er ruim 1000 minder.

Flinke daling Limburgse mbo-leerlingen

Het aantal Limburgse mbo-leerlingen is sterk gedaald. In het schooljaar 2016-2017 was dit ruim veertien procent lager dan tien jaar eerder.

Bevolking groeit gestaag: 1740 Limburgers erbij

Voor het eerst in vijf jaar neemt het aantal inwoners in Limburg toe. Het afgelopen jaar kwamen er 1740 mensen bij.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten