Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevo vergooit kans op plaatsing Final Four

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 21:45

De handballers van Herpertz Bevo hebben zich niet geplaatst voor de Final Four van de BENE-League.

Het team van Jo Smeets speelde met 24-24 gelijk tegen Aalsmeer. Bevo had een overwinning nodig om zich te plaatsen voor het finale weekend.

In zadel geholpen
Vooral in de beginfase liet Bevo het liggen. De vele kansen die het team in eigen huis kreeg, werden niet afgemaakt. Daardoor werd Aalsmeer in het zadel geholpen. Het team uit Panningen wist wel te voorkomen dat Aalsmeer ging rusten met een voorsprong. Het werd 11-11.

Steeds onvriendelijker
Sporthal de Heuf was stijf uitverkocht. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was het Aalsmeer dat steeds op voorsprong kwam. De ploeg uit Panningen maakte de kansen niet af. Het duel werd in de slotfase steeds onvriendelijker. Met nog 4 minuten op de klok stond het 21-23 voor Aalsmeer. Bevo kwam terug tot 24-24 maar dit was niet genoeg voor plaatsing.

Formaliteit
OCI-Lions zal Limburg vertegenwoordigen in de Final Four. Voor de Sittardse handbalclub was de wedstrijd een formaliteit in de wetenschap dat de twee naaste concurrenten Bevo en Aalsmeer het tegen elkaar opnamen.

Zonder druk
Lions kon het duel tegen Sasja, voorlaatste in de BeNeleague-competitie, dus zonder druk spelen. De Antwerpse club bood in de beginfase enige tegenstand (3-3), waarna Lions langzaam maar zeker afstand nam. Via 12-7 werd de 20-13 ruststand bereikt. Na rust liep Lions verder weg, won uiteindelijk met 36-26 en eindigde als derde in de BeNeleague-competitie.

De Final Four wordt op 30 en 31 maart in Antwerpen gespeeld. Naast Lions en Aalsmeer hebben de Belgische ploegen Bocholt (als eerste geëindigd) en Visé (tweede) zich geplaatst.

L1mburg Centraal
Beelden van de wedstrijd in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen