Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevo vergooit kans op plaatsing Final Four

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 21:45

De handballers van Herpertz Bevo hebben zich niet geplaatst voor de Final Four van de BENE-League.

Het team van Jo Smeets speelde met 24-24 gelijk tegen Aalsmeer. Bevo had een overwinning nodig om zich te plaatsen voor het finale weekend.

In zadel geholpen
Vooral in de beginfase liet Bevo het liggen. De vele kansen die het team in eigen huis kreeg, werden niet afgemaakt. Daardoor werd Aalsmeer in het zadel geholpen. Het team uit Panningen wist wel te voorkomen dat Aalsmeer ging rusten met een voorsprong. Het werd 11-11.

Steeds onvriendelijker
Sporthal de Heuf was stijf uitverkocht. In de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar was het Aalsmeer dat steeds op voorsprong kwam. De ploeg uit Panningen maakte de kansen niet af. Het duel werd in de slotfase steeds onvriendelijker. Met nog 4 minuten op de klok stond het 21-23 voor Aalsmeer. Bevo kwam terug tot 24-24 maar dit was niet genoeg voor plaatsing.

Formaliteit
OCI-Lions zal Limburg vertegenwoordigen in de Final Four. Voor de Sittardse handbalclub was de wedstrijd een formaliteit in de wetenschap dat de twee naaste concurrenten Bevo en Aalsmeer het tegen elkaar opnamen.

Zonder druk
Lions kon het duel tegen Sasja, voorlaatste in de BeNeleague-competitie, dus zonder druk spelen. De Antwerpse club bood in de beginfase enige tegenstand (3-3), waarna Lions langzaam maar zeker afstand nam. Via 12-7 werd de 20-13 ruststand bereikt. Na rust liep Lions verder weg, won uiteindelijk met 36-26 en eindigde als derde in de BeNeleague-competitie.

De Final Four wordt op 30 en 31 maart in Antwerpen gespeeld. Naast Lions en Aalsmeer hebben de Belgische ploegen Bocholt (als eerste geëindigd) en Visé (tweede) zich geplaatst.

L1mburg Centraal
Beelden van de wedstrijd in L1mburg Centraal

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen