Overslaan en naar de inhoud gaan

Bevers graven gaten in dijken, veiligheid in geding

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 6:00

Het Waterschap Limburg slaat alarm om bevers die gaten en gangen in dijken graven. De veiligheid is in het geding.

Bij toeval werd in Milsbeek een ondergraven dijk ontdekt.

Bevers doden
Het waterschap kampt al langer met bevers die overlast bezorgen, schade aan stuwen veroorzaken en voor extra kosten zorgen. De
bevergaten in de Maasdijk bij Milsbeek veranderen voor het waterschap de zaak. "Het moment dat we in dit soort gevallen bevers moeten kunnen doden komt een stap dichterbij. Hier is de veiligheid van de mensen die er wonen in het geding", stelt waterschapsbestuurder Rein Dupont. Hij is verantwoordelijk voor de veiligheid van de Limburgse dijken en vindt dat het waterschap meer mogelijkheden moet krijgen om op te kunnen treden tegen bevers.

Inspecties
Ook zou het Rijk zich met de problemen moeten gaan bemoeien. "Elders in het land hebben ze nog veel meer dijken die net als die in Limburg bijna altijd deels onder water staan. Misschien moeten we wel toe naar onderwaterinspecties met camera."

Gaten gedicht
Door de lage waterstand in de Maas als gevolg van het ongeval bij de stuw van Grave stuitten medewerkers van het waterschap op acht forse bevergaten in de dijk bij Milsbeek. Ook hebben de bevers er gangen gegraven. De gaten zijn deze week gedicht, de gangen worden de komende tijd volgespoten. Volgens Dupont een kostenpost van tussen de een en anderhalve ton.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen