Overslaan en naar de inhoud gaan

'Bevermaatjes' gaan overlast knaagdier beperken

Geplaatst opwoensdag 24 januari 2018 - 18:05

Vrijwilligers gaan in opdracht van het Waterschap Limburg de overlast die bevers veroorzaken, proberen in te dammen.

In Blitterswijck wordt de eerste groep vrijwilligers gerecruteerd. De opdracht is om bepaalde beverdammen gedeeltelijk af te breken. Dat moet regelmatig opnieuw gebeuren, omdat de bever niet vies is om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

Lees ook: 'Bevers in de toekomst vaker op de korrel'

Diervriendelijke manier
Op enkele plekken in Limburg zorgt de bever voor overlast. Soms is het zo erg dat afschieten de enige oplossing is. Waterschap Limburg wil met de vrijwilligers op een diervriendelijke manier de overlast van het knaagdier binnen de perken houden.

Het beverbeheer is een behoorlijke en kostbare klus aan het worden voor het waterschap.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen