Overslaan en naar de inhoud gaan

Beverfamilie Weert wordt uitgezet

Geplaatst opdinsdag 25 mei 2021 - 14:59

Een beverfamilie in de Weertse wijk Leuken wordt uitgezet. Buurtbewoners hebben dat te lezen gekregen in een brief van de gemeente.

De bevers hebben een burcht gebouwd in een sloot. Ook hebben ze een fietspad ondertunneld, waardoor dat verzakt is. Ook sommige tuinen van omwonenden zouden schade hebben opgelopen.

Bomen
De beverwoning ligt bovendien vlakbij de riolering, waarmee het gevaar van vervuiling op de loer ligt. Verder hebben de bevers talloze bomen in de omgeving aangevreten, waardoor er een aantal gekapt moest worden. Andere bomen worden beschermd met gaas.

Ardennen
Het is de bedoeling dat de dieren worden weggevangen, zodat ze kunnen worden overgebracht naar een natuurgebied in de Belgische Ardennen. Om de dieren te pakken te krijgen, worden er in de wijk behalve valhokken ook wildcamera's geplaatst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen