Overslaan en naar de inhoud gaan

Beverfamilie uit Beesel gaat verhuizen

Geplaatst opdinsdag 29 november 2016 - 21:32

Het waterschap Roer en Overmaas gaat een hele beverfamilie uit de kasteelgracht in Beesel vangen en verplaatsen naar een ander natuurgebied.

Daar is een speciale kunstburcht aangelegd. Het waterschap heeft nu diverse vangkooien geplaatst om de dieren te kunnen vangen.

Sinds enkele jaren is een beverfamilie actief in de Huilbeek bij Beesel. Vlak daarbij ligt kasteel Nieuwenbroek. Dat had zoveel last door vraat en graverij dat de kasteelgracht was leeggelopen en de fundering van het kasteel dreigde te verzakken. En dus wordt er nu ingegrepen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Al drie leden van problematische beverfamilie gevangen
Bestrijding van bevers kost 500.000 euro
Bescherming tegen bevers voor bomen Roggel
Beverpastei en beverworst, een oplossing?
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen