Overslaan en naar de inhoud gaan

Bever terroriseert bomen in Kasteeltuinen Arcen

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 6:43

Een bever bezorgt de beheerders van de Kasteeltuinen Arcen handenvol werk.

Om te voorkomen dat het dier zijn tanden zet in bijzondere bomen op het terrein hebben medewerkers bomen ingestreken met een speciale kleurloze pasta. Daardoor laat de bever de bomen met rust.

Op bezoek
Volgens een woordvoerster heeft de bever zich niet definitief gevestigd in de Kasteeltuinen. Het knaagdier komt volgens haar wel regelmatig vanuit het nabijgelegen natuurgebied Barbara’s Weerd naar de Kasteeltuinen.

Daar heeft de bever al zijn tanden gezet in enkele treurwilgen. Uit voorzorg dat nog meer bomen aan de beurt komen, hebben de tuinbeheerders nu dus maatregelen genomen.

Kleurloze pasta
Het insmeren met de pasta Wobra, iets dat jaarlijks herhaald moet worden, is een methode die al jaren wordt toegepast in de Duitse deelstaat Beieren. Daar kampen ze ook met overlast van bevers.

Waterschap Peel en Maasvallei heeft de methode dan ook van Beieren afgekeken. Het waterschap gebruikte het goedje eerder met succes in natuurgebied het Leudal tussen Roggel en Haelen. Daar had een bever het voorzien op enkele monumentale beuken.

Kasteel Hillenraad
Het park bij kasteel Hillenraad bij Swalmen krijgt ook regelmatig bezoek van een bever die geen onderscheid maakt tussen gewone en monumentale bomen. Daar is ontheffing verleend voor het vangen van de bever om onherstelbare schade aan de bomen te voorkomen. Al zeker vijf keer is daar een bever weggehaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eeuwenoude doolhoven Arcen met lasers blootgelegd
Fantasie komt tot leven: Elfia in Kasteeltuinen Arcen
Vroege Moederdag voor ooievaar: drie jongen geboren
Een miljoen liter water voor grootste Koi Show ter wereld
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen