Overslaan en naar de inhoud gaan

Bever terroriseert bomen in Kasteeltuinen Arcen

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 6:43

Een bever bezorgt de beheerders van de Kasteeltuinen Arcen handenvol werk.

Om te voorkomen dat het dier zijn tanden zet in bijzondere bomen op het terrein hebben medewerkers bomen ingestreken met een speciale kleurloze pasta. Daardoor laat de bever de bomen met rust.

Op bezoek
Volgens een woordvoerster heeft de bever zich niet definitief gevestigd in de Kasteeltuinen. Het knaagdier komt volgens haar wel regelmatig vanuit het nabijgelegen natuurgebied Barbara’s Weerd naar de Kasteeltuinen.

Daar heeft de bever al zijn tanden gezet in enkele treurwilgen. Uit voorzorg dat nog meer bomen aan de beurt komen, hebben de tuinbeheerders nu dus maatregelen genomen.

Kleurloze pasta
Het insmeren met de pasta Wobra, iets dat jaarlijks herhaald moet worden, is een methode die al jaren wordt toegepast in de Duitse deelstaat Beieren. Daar kampen ze ook met overlast van bevers.

Waterschap Peel en Maasvallei heeft de methode dan ook van Beieren afgekeken. Het waterschap gebruikte het goedje eerder met succes in natuurgebied het Leudal tussen Roggel en Haelen. Daar had een bever het voorzien op enkele monumentale beuken.

Kasteel Hillenraad
Het park bij kasteel Hillenraad bij Swalmen krijgt ook regelmatig bezoek van een bever die geen onderscheid maakt tussen gewone en monumentale bomen. Daar is ontheffing verleend voor het vangen van de bever om onherstelbare schade aan de bomen te voorkomen. Al zeker vijf keer is daar een bever weggehaald.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eeuwenoude doolhoven Arcen met lasers blootgelegd
Fantasie komt tot leven: Elfia in Kasteeltuinen Arcen
Vroege Moederdag voor ooievaar: drie jongen geboren
Een miljoen liter water voor grootste Koi Show ter wereld
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen