Overslaan en naar de inhoud gaan

Bever terroriseert bomen in Kasteeltuinen Arcen

Geplaatst opvrijdag 25 september 2015 - 6:43

Een bever bezorgt de beheerders van de Kasteeltuinen Arcen handenvol werk.

Om te voorkomen dat het dier zijn tanden zet in bijzondere bomen op het terrein hebben medewerkers bomen ingestreken met een speciale kleurloze pasta. Daardoor laat de bever de bomen met rust.

Op bezoek
Volgens een woordvoerster heeft de bever zich niet definitief gevestigd in de Kasteeltuinen. Het knaagdier komt volgens haar wel regelmatig vanuit het nabijgelegen natuurgebied Barbara’s Weerd naar de Kasteeltuinen.

Daar heeft de bever al zijn tanden gezet in enkele treurwilgen. Uit voorzorg dat nog meer bomen aan de beurt komen, hebben de tuinbeheerders nu dus maatregelen genomen.

Kleurloze pasta
Het insmeren met de pasta Wobra, iets dat jaarlijks herhaald moet worden, is een methode die al jaren wordt toegepast in de Duitse deelstaat Beieren. Daar kampen ze ook met overlast van bevers.

Waterschap Peel en Maasvallei heeft de methode dan ook van Beieren afgekeken. Het waterschap gebruikte het goedje eerder met succes in natuurgebied het Leudal tussen Roggel en Haelen. Daar had een bever het voorzien op enkele monumentale beuken.

Kasteel Hillenraad
Het park bij kasteel Hillenraad bij Swalmen krijgt ook regelmatig bezoek van een bever die geen onderscheid maakt tussen gewone en monumentale bomen. Daar is ontheffing verleend voor het vangen van de bever om onherstelbare schade aan de bomen te voorkomen. Al zeker vijf keer is daar een bever weggehaald.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Eeuwenoude doolhoven Arcen met lasers blootgelegd
Vroege Moederdag voor ooievaar: drie jongen geboren
Fantasie komt tot leven: Elfia in Kasteeltuinen Arcen
Eerste ooievaarskuiken kruipt uit ei in Arcen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen