bevers (22 okt 2020)

Beverschade neemt toe: fors meer bevers afgeschoten

De beverproblemen in Limburg nemen steeds verder toe. Dit jaar zijn er dan ook fors meer bevers afgeschoten dan vorig jaar.

bevers (22 okt 2020)
Beverfamilie Weert wordt uitgezet

Een beverfamilie in de Weertse wijk Leuken wordt uitgezet. Buurtbewoners hebben dat te lezen gekregen in een brief van de gemeente.

Bever
Roep om schadefonds voor bevers wordt luider

Gemeenten en waterschap Limburg pleiten steeds vaker voor een schadefonds die de onvoorziene schade van de bever moet vergoeden.

Korenwolf, veldhamster stock
Nog steeds grote zorgen voortbestaan korenwolf en eikelmuis

Willen de korenwolf en eikelmuis overleven in Nederland, dan is een aanpassing van het agrarisch gebied in Zuid-Limburg noodzakelijk.

Voor het eerst bij een bever de dodelijke hazenpest aangetroffen
Waterschap wil jagers vaker inzetten tegen beveroverlast

In totaal zijn er 30 bevers gedood tussen december 2019 en april 2020, omdat de dieren schade veroorzaakten. Waterschap Limburg wil jagers op grotere schaal gaan inzetten om bevers af te schieten.

Bever knaagt boom om in Weert
IJverige bever krijgt helpende hand van gemeente Weert

Een ijverige bever in de Weertse wijk Vrouwenhof heeft er zaterdagochtend voor gezorgd dat een boom omgezaagd moest worden.

Bever sterft tijdens avontuur met tak op A2

Een bever heeft zijn poging om de A2 over te steken niet overleefd.

'Terugkeer wolf goed voor natuur in Limburg'

Als de wolf zich definitief vestigt in Limburg, is dat goed voor de natuurontwikkeling in onze provincie.

'Bevermaatjes' gaan overlast knaagdier beperken

Vrijwilligers gaan in opdracht van het Waterschap Limburg de overlast die bevers veroorzaken, proberen in te dammen.

'Bevers in de toekomst vaker op de korrel'

"Bevers beschermen betekent bevers beheren en af en toe ook doden. Maar alleen als de bevers een ernstig probleem veroorzaken, dat niet op een andere manier kan worden opgelost. Het zal in de toekomst vaker nodig zijn om ze af te schieten."

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten