Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligingscamera's in Sittard-Geleen blijven langer hangen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 16:30

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten de beveiligingscamera's in delen van de twee stadsdelen langer te laten hangen.

Dat is besloten na een evaluatie van het cameratoezicht in de fusiegemeente.

Geweld en drugsoverlast
Sinds 2014 hangen er in de stadsharten van Sittard en Geleen op meerdere plekken camera's. Daarna zijn er ook nog camera's geplaatst bij het stadion van Fortuna Sittard. In eerste instantie werd het cameratoezicht geplaatst om het uitgaangeweld te verminderen en de drugsoverlast aan te pakken. Vervolgens bleek dat ze ook het veiligheidsgevoel verbeterden.

Onmisbaar instrument
Omdat het huidige contract met de leverancier van de bewakingscamera's binnenkort afloopt, hebben twee externe onderzoekers het toezicht onder de loep genomen. "Er is gekeken naar wat goed gaat en wat er doorontwikkeld moet worden", zegt burgemeester Hans Verheijen. "Uit de evaluatie komt duidelijk naar voren dat de camera’s een meerwaarde hebben. Het is een onmisbaar instrument."

Preventieve werking
Daarop is besloten om het huidige contract met de leverancier van de camera's tot 1 februari 2022 te verlengen. In de tussentijd kan de gemeente zich bezighouden met de andere aanbevelingen van de onderzoekers. Uit de evaluatie blijkt namelijk dat de preventieve werking verhoogd kan worden. De camera's vallen nu namelijk niet op, waardoor er geen waarschuwingseffect is. Verder moet ook naar kwaliteit en betrouwbaarheid van het inmiddels zeven jaar oude camerasysteem worden gekeken. "Bij de evaluatie zijn praktische aanbevelingen gedaan die we meenemen in de nieuwe aanbestedingseisen, andere aanbevelingen gaan we nader onderzoeken. Om dit onderzoek te kunnen doen terwijl we werken aan de nieuwe aanbesteding, verlengen we het huidige aanwijzingsbesluit cameratoezicht", zegt Verheijen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen