Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligingscamera's in Sittard-Geleen blijven langer hangen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 16:30

De gemeente Sittard-Geleen heeft besloten de beveiligingscamera's in delen van de twee stadsdelen langer te laten hangen.

Dat is besloten na een evaluatie van het cameratoezicht in de fusiegemeente.

Geweld en drugsoverlast
Sinds 2014 hangen er in de stadsharten van Sittard en Geleen op meerdere plekken camera's. Daarna zijn er ook nog camera's geplaatst bij het stadion van Fortuna Sittard. In eerste instantie werd het cameratoezicht geplaatst om het uitgaangeweld te verminderen en de drugsoverlast aan te pakken. Vervolgens bleek dat ze ook het veiligheidsgevoel verbeterden.

Onmisbaar instrument
Omdat het huidige contract met de leverancier van de bewakingscamera's binnenkort afloopt, hebben twee externe onderzoekers het toezicht onder de loep genomen. "Er is gekeken naar wat goed gaat en wat er doorontwikkeld moet worden", zegt burgemeester Hans Verheijen. "Uit de evaluatie komt duidelijk naar voren dat de camera’s een meerwaarde hebben. Het is een onmisbaar instrument."

Preventieve werking
Daarop is besloten om het huidige contract met de leverancier van de camera's tot 1 februari 2022 te verlengen. In de tussentijd kan de gemeente zich bezighouden met de andere aanbevelingen van de onderzoekers. Uit de evaluatie blijkt namelijk dat de preventieve werking verhoogd kan worden. De camera's vallen nu namelijk niet op, waardoor er geen waarschuwingseffect is. Verder moet ook naar kwaliteit en betrouwbaarheid van het inmiddels zeven jaar oude camerasysteem worden gekeken. "Bij de evaluatie zijn praktische aanbevelingen gedaan die we meenemen in de nieuwe aanbestedingseisen, andere aanbevelingen gaan we nader onderzoeken. Om dit onderzoek te kunnen doen terwijl we werken aan de nieuwe aanbesteding, verlengen we het huidige aanwijzingsbesluit cameratoezicht", zegt Verheijen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen