Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiliging straat Bandidos-baas kost duizenden euro's

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 13:24

De veiligheidsmaatregelen die de gemeente Echt-Susteren neemt in de straat van Bandidos-baas Harrie Ramakers in Nieuwstadt lopen in de duizenden euro's.

Dat laat de gemeente desgevraagd weten.

Toezicht
De kosten van de extra verkeersmaatregelen en het cameratoezicht bedragen 2500 euro per week. De maatregelen gelden vooralsnog voor één maand en lopen dus zeker op tot 10.000 euro. Het is niet uitgesloten dat de veiligheidsmaatregelen na deze periode nog verlengd moeten worden.

Noodverordening
De maatregelen volgen op de noodverordening die burgemeester Jos Hessels woensdag afkondigde na de vondst van een handgranaat in de voortuin van de Bandidos-baas. Bij de noodverordening hoort ook een verbod op het dragen van 'colours', de hesjes waarin leden van motorclubs zich hullen.

Politie
Burgemeester Hessels van Echt-Susteren zette woensdag meteen agenten neer in de straat om de boel in de gaten te houden. De politie was de hele nacht aanwezig Aan de Linde en ook donderdag bewaken agenten de veiligheid in de straat. De kosten van de politie-inzet zijn nog niet bij de totale beveiligingskosten opgeteld. Hoeveel deze inzet kost, kan de politie niet zeggen.

Omwonenden
De meeste buren van Harrie Ramakers willen, net zoals de Bandidos-baas zelf, niet praten met L1. Eén buurman wil wel iets zeggen: "We hebben geen last van Harrie, maar alleen van de dingen die eromheen gebeuren", zegt de man. "Het beste is dat Harrie naar een andere woning gaat, maar dan zitten ze daar misschien met de problemen." De man heeft zijn twijfels bij de veiligheidsmaatregelen die in zijn straat worden genomen. "Dat gaat een hoop geld kosten. En wie moet dat betalen? Wij uiteindelijk."

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten