Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beveiliging na bedreiging hotel Botterweck Valkenburg

Geplaatst opzaterdag 31 januari 2015 - 17:18

De eigenares van Hotel Botterweck in Valkenburg is bedreigd nadat bekend werd dat haar hotel het decor was voor een misbruikzaak.

Een 16-jarig meisje zou in een van de appartementen zijn gedwongen zich te prostitueren. Volgens justitie ontving zij tenminste 50 klanten. Ze zou zijn gedwongen door een 21-jarige loverboy.

​Geen woorden voor
"Dit is gewoon vreselijk. Ik heb er geen woorden voor", zegt eigenaresse Sonja Botterweck tegen L1. Ze reageert zaterdag voor het eerst voor de camera op het seksueel misbruik in haar hotel.

Zelf slachtoffer
Verdachte Armin A. had het appartement voor een aantal dagen gehuurd. Een jongeman die keurig overkwam zegt eigenaresse Sonja Botterweck. Ze is helemaal kapot van de zaak. "Het meisje is het grootste slachtoffer. Dat mag absoluut niet gebeuren. Daar moet absoluut iets tegen gebeuren", zegt ze. "Maar ik ben ook slachtoffer geworden van iets wat ik niet had kunnen voorkomen, en wat ik absoluut niet heb geweten."

Bedreigingen
Vrijwel direct nadat de naam van het hotel bekend werd, regende het annuleringen bij Botterweck. Ook kwamen er bedreigingen binnen. "De fik erin, en ik moest het hotel maar verkopen en wegwezen uit Valkenburg", vertelt de eigenaresse hevig aangedaan. "Ik hoop dat je failliet gaat, werd gezegd." De politie houdt het hotel vanwege de bedreigingen extra in de gaten.

Verwijten
Het verwijt aan het adres van Sonja Botterweck is dat ze niks gemerkt heeft van het misbruik. Volgens haarzelf kon ze er echter niks van weten. Ze kent haar gasten, en weet wie er in en uit loopt, maar de appartementen kan ze onmogelijk in de gaten houden. Het personeel van hotel Botterweck is zelfs nog in het appartement van A. geweest, zonder dat hen iets vreemds opviel. Het hotel is op geen enkele wijze verdachte in de zaak, laat justitie weten. "Maar tegen negatieve media-aandacht is nauwelijks op te boksen", zegt Sonja Botterweck, die deze week zelfs overwoog om helemaal met haar bedrijf te stoppen.

Verdachte
Verdachte Armin A. zit nog altijd in de cel. Waarschijnlijk wordt de rechtszaak tegen hem in april behandeld.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Reputatie loverboy Armin A. alarmeerde politie niet
Zeker tien mannen verhoord in loverboyaffaire Valkenburg
Hotel 2000 in Valkenburg: niks bekend van loverboy
Directeur VVV: Horrorscenario voor Valkenburgs hotel
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen