Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 11:41

De provincie Limburg heeft de beveiliging van belangrijke informatie niet op orde.

Dat concludeert de Zuidelijke Rekenkamer na onderzoek. Tijdens dat onderzoek is het gelukt om zowel digitaal als fysiek toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie.

Volgens de rekenkamer is de veiligheid afgelopen jaren wel verbeterd, maar is de snelheid waarmee nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen worden te laag.

Mogelijke gevolgen
'Gezien de risico’s en mogelijke gevolgen van inbreuken op de informatieveiligheid is het van belang dat de provincie scherp blijft en er verder voor zorgt dat informatieveiligheid als vanzelfsprekende voorwaarde wordt gezien binnen de organisatie', aldus het rapport van de rekenkamer.

Lees ook: Provincie: 'Geen accounts van ambtenaren gehackt'

De provincie liet in 2015 zelf ook al een onderzoek uitvoeren naar de informatieveiligheid. Toen werden dezelfde conclusies getrokken.

Op straat
De kans dat overheidsorganisaties het slachtoffer worden van bijvoorbeeld cyberaanvallen is reëel. De organisaties beschikken over veel informatie waarvan het niet de bedoeling is dat deze op straat komt te liggen.

Volgens de Zuidelijke Rekenkamer herkennen de gedeputeerden zich in de conclusies en hebben ze toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen