Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 11:41

De provincie Limburg heeft de beveiliging van belangrijke informatie niet op orde.

Dat concludeert de Zuidelijke Rekenkamer na onderzoek. Tijdens dat onderzoek is het gelukt om zowel digitaal als fysiek toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie.

Volgens de rekenkamer is de veiligheid afgelopen jaren wel verbeterd, maar is de snelheid waarmee nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen worden te laag.

Mogelijke gevolgen
'Gezien de risico’s en mogelijke gevolgen van inbreuken op de informatieveiligheid is het van belang dat de provincie scherp blijft en er verder voor zorgt dat informatieveiligheid als vanzelfsprekende voorwaarde wordt gezien binnen de organisatie', aldus het rapport van de rekenkamer.

Lees ook: Provincie: 'Geen accounts van ambtenaren gehackt'

De provincie liet in 2015 zelf ook al een onderzoek uitvoeren naar de informatieveiligheid. Toen werden dezelfde conclusies getrokken.

Op straat
De kans dat overheidsorganisaties het slachtoffer worden van bijvoorbeeld cyberaanvallen is reëel. De organisaties beschikken over veel informatie waarvan het niet de bedoeling is dat deze op straat komt te liggen.

Volgens de Zuidelijke Rekenkamer herkennen de gedeputeerden zich in de conclusies en hebben ze toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen