Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 11:41

De provincie Limburg heeft de beveiliging van belangrijke informatie niet op orde.

Dat concludeert de Zuidelijke Rekenkamer na onderzoek. Tijdens dat onderzoek is het gelukt om zowel digitaal als fysiek toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie.

Volgens de rekenkamer is de veiligheid afgelopen jaren wel verbeterd, maar is de snelheid waarmee nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen worden te laag.

Mogelijke gevolgen
'Gezien de risico’s en mogelijke gevolgen van inbreuken op de informatieveiligheid is het van belang dat de provincie scherp blijft en er verder voor zorgt dat informatieveiligheid als vanzelfsprekende voorwaarde wordt gezien binnen de organisatie', aldus het rapport van de rekenkamer.

Lees ook: Provincie: 'Geen accounts van ambtenaren gehackt'

De provincie liet in 2015 zelf ook al een onderzoek uitvoeren naar de informatieveiligheid. Toen werden dezelfde conclusies getrokken.

Op straat
De kans dat overheidsorganisaties het slachtoffer worden van bijvoorbeeld cyberaanvallen is reëel. De organisaties beschikken over veel informatie waarvan het niet de bedoeling is dat deze op straat komt te liggen.

Volgens de Zuidelijke Rekenkamer herkennen de gedeputeerden zich in de conclusies en hebben ze toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV