Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiliging belangrijke informatie provincie deugt niet

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 11:41

De provincie Limburg heeft de beveiliging van belangrijke informatie niet op orde.

Dat concludeert de Zuidelijke Rekenkamer na onderzoek. Tijdens dat onderzoek is het gelukt om zowel digitaal als fysiek toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie.

Volgens de rekenkamer is de veiligheid afgelopen jaren wel verbeterd, maar is de snelheid waarmee nieuwe beveiligingsmaatregelen genomen worden te laag.

Mogelijke gevolgen
'Gezien de risico’s en mogelijke gevolgen van inbreuken op de informatieveiligheid is het van belang dat de provincie scherp blijft en er verder voor zorgt dat informatieveiligheid als vanzelfsprekende voorwaarde wordt gezien binnen de organisatie', aldus het rapport van de rekenkamer.

Lees ook: Provincie: 'Geen accounts van ambtenaren gehackt'

De provincie liet in 2015 zelf ook al een onderzoek uitvoeren naar de informatieveiligheid. Toen werden dezelfde conclusies getrokken.

Op straat
De kans dat overheidsorganisaties het slachtoffer worden van bijvoorbeeld cyberaanvallen is reëel. De organisaties beschikken over veel informatie waarvan het niet de bedoeling is dat deze op straat komt te liggen.

Volgens de Zuidelijke Rekenkamer herkennen de gedeputeerden zich in de conclusies en hebben ze toegezegd hiermee aan de slag te gaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen