Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligers voor rechter voor mishandeling chauffeurs

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 8:28

Vier Limburgse beveiligers staan deze maandag terecht voor mishandeling en bedreiging van stakende Poolse vrachtwagenchauffeurs.

De vier werden zes jaar geleden als stakingsbrekers ingehuurd door een directeur van een transportbedrijf in het Brabantse Hazeldonk. Ook de directeur moet voor de rechter verschijnen, meldt Omroep Brabant.

Knuppels
De Poolse chauffeurs staakten in maart 2009 voor een beter loon. Ze sloten zich daarbij op in hun vrachtwagencabines. De beveiligers sloegen ruiten van de trucks in, sleurden de chauffeurs naar buiten en mishandelden hen met knuppels, zo luidt de aanklacht.

Al jaren
De zaak sleept al jaren, omdat de chauffeurs na hun aangifte terug naar Polen zijn gegaan. Hierdoor waren ze voor justitie moeilijk te bereiken voor aanvullende informatie over de mishandeling en bedreiging.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

rechtbank maastricht
Drie jaar geƫist tegen 'kopschopper' uit Valkenburg
Twee jaar cel voor man uit Vaals na zware mishandeling
rechtbank maastricht
Verdachte mishandeling Maastricht gaat vrijuit
geweld mishandeling
Eis: half jaar cel voor Heerlenaar die vader mishandelde
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen