Overslaan en naar de inhoud gaan

Beveiligers voor rechter voor mishandeling chauffeurs

Geplaatst opmaandag 9 november 2015 - 8:28

Vier Limburgse beveiligers staan deze maandag terecht voor mishandeling en bedreiging van stakende Poolse vrachtwagenchauffeurs.

De vier werden zes jaar geleden als stakingsbrekers ingehuurd door een directeur van een transportbedrijf in het Brabantse Hazeldonk. Ook de directeur moet voor de rechter verschijnen, meldt Omroep Brabant.

Knuppels
De Poolse chauffeurs staakten in maart 2009 voor een beter loon. Ze sloten zich daarbij op in hun vrachtwagencabines. De beveiligers sloegen ruiten van de trucks in, sleurden de chauffeurs naar buiten en mishandelden hen met knuppels, zo luidt de aanklacht.

Al jaren
De zaak sleept al jaren, omdat de chauffeurs na hun aangifte terug naar Polen zijn gegaan. Hierdoor waren ze voor justitie moeilijk te bereiken voor aanvullende informatie over de mishandeling en bedreiging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

rechtbank maastricht
Drie jaar geƫist tegen 'kopschopper' uit Valkenburg
Twee jaar cel voor man uit Vaals na zware mishandeling
rechtbank maastricht
Verdachte mishandeling Maastricht gaat vrijuit
geweld mishandeling
Eis: half jaar cel voor Heerlenaar die vader mishandelde
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen