Overslaan en naar de inhoud gaan

'Beveiliger' Satudarah ontkent afpersing en gijzeling

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 16:07

De 27-jarige Jessey van der W., vermeend beveiliger van het Geleense Satudarah-chapter, ontkent iedere betrokkenheid bij de afpersing en gijzeling van een man uit Heerlen.

Jessey en zes andere clubleden hoorden justitie dinsdag jarenlange celstraffen eisen. Zelf zou de twintiger 'slechts' bij één incident betrokken zijn geweest. Daarvoor eiste justitie drie jaar cel.

Lees ook: Drie tot elf jaar celstraf geëist tegen Satudarah

Zakelijk geschil
De man uit Geleen was volgens justitie betrokken bij de afpersing van een man uit Heerlen, die een zakelijk geschil had met de club. Jessey zou op 1 december 2017 actief hebben deelgenomen aan een clubmeeting, waarbij de Heerlense man werd mishandeld, afgeperst en gegijzeld. De politie heeft dit voorval op beeld, omdat er geheime camera's en opnameapparatuur waren geïnstalleerd in het Satudarah-clubhuis.

Lees ook: 'Satudarah dwong man geld, sleutels en paspoort af te staan'

Onder de zendmast
De advocaat van Jessey, Francoise Landerloo, maakte gehakt van dat verhaal. "Was hij er op 1 december bij? Dat staat voor mij niet vast. Zijn telefoon laat zien dat hij in de buurt van het clubhuis was, maar een zendmast heeft een gemiddeld bereik van drie tot vier kilometer. Hij woonde onder diezelfde zendmast, net als zijn vriendin, zijn ouders, zijn schoonouders en zijn schoonbroer."

Meerdere Jesseys
Ook is Jessey niet te zien of te horen op de heimelijke politiebeelden van die betreffende avond. Verklaringen van het slachtoffer over de betrokkenheid van Jessey, rammelen wat Landerloo betreft aan alle kanten. "En als het over Jessey gaat, gaat het dan wel over deze Jessey? Er is immers nog iemand die Jesse heet, maar beide namen worden hetzelfde uitgesproken."

Landerloo pleit voor vrijspraak voor de Geleense twintiger.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen