Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrapte inbrekers mishandelen bewoner met zwaar voorwerp

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 15:06

De bewoner van een woning in Holtum is op Tweede Kerstdag door twee nog niet gepakte inbrekers mishandeld.

Toen de boeven door de man op heterdaad betrapt werden, sloegen ze hem met een zwaar voorwerp. Het slachtoffer moest vervolgens in het ziekenhuis behandeld worden, geeft de politie aan.

Alarm geslagen
De inbrekers wilden op 26 december rond 23:30 uur hun slag slaan in een woning aan de Voss van Holtumstraat. Een van de bewoners van het pand had dat in de gaten en sloeg alarm. Een andere bewoner kwam op dat moment net thuis en betrapte het duo.

Zwaar voorwerp
Die bewoner werd toen hij eenmaal binnen was met een zwaar voorwerp bewerkt door het geboefte. Daarna sloegen ze via een raam op de vlucht, om vervolgens via een in de Edwin Aldrinstraat geparkeerde blauwe auto weg te rijden. De politie sluit niet uit dat in die auto een derde betrokkene zat.

Tweede poging tot inbraak
Door de commotie slaagden de boeven er niet in iets buit te maken. De politie geeft aan dat enkele weken eerder ook al werd geprobeerd in te breken in het pand. Of er tussen de beide vergrijpen een verband is, moet nog blijken.

De inbrekers zijn nog steeds niet ingerekend. De politie hoopt dat dat alsnog lukt door nu, bijna twee weken later, ruchtbaarheid te geven aan de zaak.

Panty
Het gaat om twee mannen. Een van hen is ongeveer 1.80 meter lang, fors gebouwd, droeg een jas met een zwarte streep en een muts met donkerkleurig driehoekig embleem én zou met een panty zijn hoofd bedekt hebben. De ander heeft een smal postuur, donker haar en droeg ten tijde van de inbraak een lange jas met capuchon en bontkraag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen