Overslaan en naar de inhoud gaan

Betrapte inbrekers mishandelen bewoner met zwaar voorwerp

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 15:06

De bewoner van een woning in Holtum is op Tweede Kerstdag door twee nog niet gepakte inbrekers mishandeld.

Toen de boeven door de man op heterdaad betrapt werden, sloegen ze hem met een zwaar voorwerp. Het slachtoffer moest vervolgens in het ziekenhuis behandeld worden, geeft de politie aan.

Alarm geslagen
De inbrekers wilden op 26 december rond 23:30 uur hun slag slaan in een woning aan de Voss van Holtumstraat. Een van de bewoners van het pand had dat in de gaten en sloeg alarm. Een andere bewoner kwam op dat moment net thuis en betrapte het duo.

Zwaar voorwerp
Die bewoner werd toen hij eenmaal binnen was met een zwaar voorwerp bewerkt door het geboefte. Daarna sloegen ze via een raam op de vlucht, om vervolgens via een in de Edwin Aldrinstraat geparkeerde blauwe auto weg te rijden. De politie sluit niet uit dat in die auto een derde betrokkene zat.

Tweede poging tot inbraak
Door de commotie slaagden de boeven er niet in iets buit te maken. De politie geeft aan dat enkele weken eerder ook al werd geprobeerd in te breken in het pand. Of er tussen de beide vergrijpen een verband is, moet nog blijken.

De inbrekers zijn nog steeds niet ingerekend. De politie hoopt dat dat alsnog lukt door nu, bijna twee weken later, ruchtbaarheid te geven aan de zaak.

Panty
Het gaat om twee mannen. Een van hen is ongeveer 1.80 meter lang, fors gebouwd, droeg een jas met een zwarte streep en een muts met donkerkleurig driehoekig embleem én zou met een panty zijn hoofd bedekt hebben. De ander heeft een smal postuur, donker haar en droeg ten tijde van de inbraak een lange jas met capuchon en bontkraag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen