Overslaan en naar de inhoud gaan

Betoging tegen neoliberalisme in Maastricht

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 20:54

Verschillende groeperingen hebben zondag in Maastricht gedemonstreerd tegen het neoliberalisme. De betogers stonden van 15:00 tot 17:00 uur op de Hoge Brug en op de kade bij de brug.

Volgens een correspondent ter plaatse waren er ongeveer 150 demonstranten op de been, waarvan er een kleine 100 op de Hoge Brug stonden.

Organisaties
De deelnemende organisaties waren Socialisme.nu, Black Lives Matter, Fossil Free Maastricht, Milieudefensie, de Internationale Socialisten, Amnesty International, Love Foundation, Precious Plastic, Extinction Rebellion, Klimaat Actie Netwerk, Maastricht for Climate en Voor 14.

Minimumloon
Voor 14 is een initiatief van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) om het minimumloon op 14 euro te krijgen. Menno Janssen van de FNV: "In Maastricht is een beweging van mensen van alle leeftijden die zich uitspreekt tegen onrecht. Wij doen mee aan de keten, omdat die in het teken van bestrijding van ongelijkheid staat." Janssen is eveneens GroenLinks-raadslid in Maastricht.

Grondgedachte
Over de deelnemende organisaties aan de protestactie zegt hij: "Het lijken losse groepen, maar met één grondgedachte: de rijkdom eerlijker verdelen. Gekleurde mensen krijgen slechter betaalde banen, vrouwen ook. Het systeem zet mensen tegen elkaar op", zegt Janssen over het neoliberalisme. "Systeemverandering klinkt radicaal, maar zo maken we het thema bespreekbaar."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen