Overslaan en naar de inhoud gaan

Betoging tegen neoliberalisme in Maastricht

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 20:54

Verschillende groeperingen hebben zondag in Maastricht gedemonstreerd tegen het neoliberalisme. De betogers stonden van 15:00 tot 17:00 uur op de Hoge Brug en op de kade bij de brug.

Volgens een correspondent ter plaatse waren er ongeveer 150 demonstranten op de been, waarvan er een kleine 100 op de Hoge Brug stonden.

Organisaties
De deelnemende organisaties waren Socialisme.nu, Black Lives Matter, Fossil Free Maastricht, Milieudefensie, de Internationale Socialisten, Amnesty International, Love Foundation, Precious Plastic, Extinction Rebellion, Klimaat Actie Netwerk, Maastricht for Climate en Voor 14.

Minimumloon
Voor 14 is een initiatief van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) om het minimumloon op 14 euro te krijgen. Menno Janssen van de FNV: "In Maastricht is een beweging van mensen van alle leeftijden die zich uitspreekt tegen onrecht. Wij doen mee aan de keten, omdat die in het teken van bestrijding van ongelijkheid staat." Janssen is eveneens GroenLinks-raadslid in Maastricht.

Grondgedachte
Over de deelnemende organisaties aan de protestactie zegt hij: "Het lijken losse groepen, maar met één grondgedachte: de rijkdom eerlijker verdelen. Gekleurde mensen krijgen slechter betaalde banen, vrouwen ook. Het systeem zet mensen tegen elkaar op", zegt Janssen over het neoliberalisme. "Systeemverandering klinkt radicaal, maar zo maken we het thema bespreekbaar."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen