Overslaan en naar de inhoud gaan

Betoging immigratiebeleid bij azc Echt: drie aanhoudingen

Geplaatst opzaterdag 24 april 2021 - 17:24

De politie heeft zaterdag drie aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie bij het asielzoekerscentrum in Echt. Daar werd een betoging gehouden tegen het immigratiebeleid.

Ook demonstreerden de actievoerders tegen de in hun ogen onmenselijke situatie in asielzoekerscentra.

Politie massaal aanwezig
Voor de demonstratie was geen toestemming verleend door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Volgens een politiewoordvoerder begon de demonstratie rond de klok van 15:00 uur. Ongeveer twintig actievoerders verzamelden zich bij het azc om de bewoners een hart onder de riem te steken. Er waren veel agenten op de been, met politiehonden. Ook kreeg de politie steun van de Koninklijke Marechaussee. "Een politiehelikopter, die aan het surveilleren was, hing in de lucht", aldus de politiewoordvoerder.

Noodbevel
Hessels liet vervolgens een noodbevel uitgaan. Dat gebeurde omdat de demonstranten volgens Hessels via social media opruiende teksten hadden verspreid en zich provocerend tegen de politie opstelden. Bovendien hielden ze zich volgens Hessels niet aan de coronaregels.

De gemeente verlaten
Uiteindelijk werden de betogers door de politie richting het station gedreven en moesten ze de gemeente verlaten. De rust was rond 16:00 uur weergekeerd. Volgens Hessels waren de demonstranten afkomstig uit de regio Amsterdam. Het gaat volgens de burgemeester om een groep die herhaaldelijk demonstreert voor verbetering van de leefomstandigheden in de azc's.

Lees ook: Azc-bewoners geschokt: 'Hij wilde iedereen neersteken'

Zeven gewonden steekpartij
Het is al enkele dagen onrustig rond het azc. Woensdagavond heeft een bewoner verschillende mensen neergestoken. Zeven mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De 24-jarige verdachte is door de politie aangehouden. Het leidde donderdag ook tot spontane protesten onder de bewoners die zich niet veilig voelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen