Overslaan en naar de inhoud gaan

Betoging immigratiebeleid bij azc Echt: drie aanhoudingen

Geplaatst opzaterdag 24 april 2021 - 17:24

De politie heeft zaterdag drie aanhoudingen verricht tijdens een demonstratie bij het asielzoekerscentrum in Echt. Daar werd een betoging gehouden tegen het immigratiebeleid.

Ook demonstreerden de actievoerders tegen de in hun ogen onmenselijke situatie in asielzoekerscentra.

Politie massaal aanwezig
Voor de demonstratie was geen toestemming verleend door burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren. Volgens een politiewoordvoerder begon de demonstratie rond de klok van 15:00 uur. Ongeveer twintig actievoerders verzamelden zich bij het azc om de bewoners een hart onder de riem te steken. Er waren veel agenten op de been, met politiehonden. Ook kreeg de politie steun van de Koninklijke Marechaussee. "Een politiehelikopter, die aan het surveilleren was, hing in de lucht", aldus de politiewoordvoerder.

Noodbevel
Hessels liet vervolgens een noodbevel uitgaan. Dat gebeurde omdat de demonstranten volgens Hessels via social media opruiende teksten hadden verspreid en zich provocerend tegen de politie opstelden. Bovendien hielden ze zich volgens Hessels niet aan de coronaregels.

De gemeente verlaten
Uiteindelijk werden de betogers door de politie richting het station gedreven en moesten ze de gemeente verlaten. De rust was rond 16:00 uur weergekeerd. Volgens Hessels waren de demonstranten afkomstig uit de regio Amsterdam. Het gaat volgens de burgemeester om een groep die herhaaldelijk demonstreert voor verbetering van de leefomstandigheden in de azc's.

Lees ook: Azc-bewoners geschokt: 'Hij wilde iedereen neersteken'

Zeven gewonden steekpartij
Het is al enkele dagen onrustig rond het azc. Woensdagavond heeft een bewoner verschillende mensen neergestoken. Zeven mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. De 24-jarige verdachte is door de politie aangehouden. Het leidde donderdag ook tot spontane protesten onder de bewoners die zich niet veilig voelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen