Overslaan en naar de inhoud gaan

Betere informatie voor mensen met hersenletsel

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 7:01

Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg heeft speciale informatieboekjes, waaiers, ontwikkeld van en voor mensen met hersenletsel en hun partners.

Het doel is om de kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Advies
In de waaiers worden tips gegeven over hoe om te gaan met niet-aangeboren hersenletstel. Denk daarbij aan een beroerte, of een beschadiging aan de hersenen als gevolg van een ongeluk. Jaarlijks worden zo’n 40.000 Limburgse families hiermee geconfronteerd.

Structuur
Zo krijgen patiënten het advies om meer structuur in het leven aan te brengen en de balans tussen spanning en ontspanning te bewaren. Partners wordt onder meer geadviseerd mee te gaan naar afspraken en samen activiteiten te ondernemen.

Video: L1

Ervaringsdeskundigen
Het expertisecentrum heeft de informatieboekjes ontwikkeld op basis van gesprekken met mensen die getroffen zijn door hersenletsel en hun naaste familie. Een daarvan is Carmen Goessens uit Maastricht. "Belangrijke tip van mij is dat je vooral je eigen weg moet volgen."

Uitleg
Haar partner Michel geeft als tip dat de eventuele kinderen goed uitleg dienen te krijgen over wat is gebeurd. "Maar hou ook goed contact met de neuroloog. Hij hield me altijd op de hoogte en besprak de vervolgstappen met me."

Downloaden
De informatieboekjes zijn ook gratis te downloaden. Meer informatie daarover op L1.nl

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen