Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Betere informatie voor mensen met hersenletsel

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 7:01

Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg heeft speciale informatieboekjes, waaiers, ontwikkeld van en voor mensen met hersenletsel en hun partners.

Het doel is om de kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Advies
In de waaiers worden tips gegeven over hoe om te gaan met niet-aangeboren hersenletstel. Denk daarbij aan een beroerte, of een beschadiging aan de hersenen als gevolg van een ongeluk. Jaarlijks worden zo’n 40.000 Limburgse families hiermee geconfronteerd.

Structuur
Zo krijgen patiënten het advies om meer structuur in het leven aan te brengen en de balans tussen spanning en ontspanning te bewaren. Partners wordt onder meer geadviseerd mee te gaan naar afspraken en samen activiteiten te ondernemen.

Video: L1

Ervaringsdeskundigen
Het expertisecentrum heeft de informatieboekjes ontwikkeld op basis van gesprekken met mensen die getroffen zijn door hersenletsel en hun naaste familie. Een daarvan is Carmen Goessens uit Maastricht. "Belangrijke tip van mij is dat je vooral je eigen weg moet volgen."

Uitleg
Haar partner Michel geeft als tip dat de eventuele kinderen goed uitleg dienen te krijgen over wat is gebeurd. "Maar hou ook goed contact met de neuroloog. Hij hield me altijd op de hoogte en besprak de vervolgstappen met me."

Downloaden
De informatieboekjes zijn ook gratis te downloaden. Meer informatie daarover op L1.nl

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen