Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Betere informatie voor mensen met hersenletsel

Geplaatst opzaterdag 16 maart 2019 - 7:01

Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg heeft speciale informatieboekjes, waaiers, ontwikkeld van en voor mensen met hersenletsel en hun partners.

Het doel is om de kwaliteit van leven voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Advies
In de waaiers worden tips gegeven over hoe om te gaan met niet-aangeboren hersenletstel. Denk daarbij aan een beroerte, of een beschadiging aan de hersenen als gevolg van een ongeluk. Jaarlijks worden zo’n 40.000 Limburgse families hiermee geconfronteerd.

Structuur
Zo krijgen patiënten het advies om meer structuur in het leven aan te brengen en de balans tussen spanning en ontspanning te bewaren. Partners wordt onder meer geadviseerd mee te gaan naar afspraken en samen activiteiten te ondernemen.

Video: L1

Ervaringsdeskundigen
Het expertisecentrum heeft de informatieboekjes ontwikkeld op basis van gesprekken met mensen die getroffen zijn door hersenletsel en hun naaste familie. Een daarvan is Carmen Goessens uit Maastricht. "Belangrijke tip van mij is dat je vooral je eigen weg moet volgen."

Uitleg
Haar partner Michel geeft als tip dat de eventuele kinderen goed uitleg dienen te krijgen over wat is gebeurd. "Maar hou ook goed contact met de neuroloog. Hij hield me altijd op de hoogte en besprak de vervolgstappen met me."

Downloaden
De informatieboekjes zijn ook gratis te downloaden. Meer informatie daarover op L1.nl

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen