Overslaan en naar de inhoud gaan

Betere Buren hervat werkzaamheden na coronabesmetting

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 12:06

Het mensontwikkelbedrijf Betere Buren van de gemeente Brunssum dat maandag wegens corona werd gesloten, is donderdag weer geopend.

Alle werkzaamheden zijn inmiddels hervat, zo laat de gemeente Brunssum donderdag weten.

Quarantaine
Het bedrijf moest maandag de deuren sluiten. Zo'n 25 mensen gingen in quarantaine omdat ze mogelijk in aanraking waren gekomen met een medewerker die corona onder de leden had.

Lees ook: Coronabesmetting Betere Buren: 25 mensen in quarantaine

Privésfeer
Volgens de gemeente blijkt de coronabesmetting niet op het werk, maar in de privésfeer te zijn ontstaan. Uit voorzorg werden alle medewerkers, die preventief in thuisquarantaine verbleven, getest. Zij hebben inmiddels een negatieve uitslag mogen ontvangen.

Voorbereiding
Bij Betere Buren worden mensen uit de bijstand door middel van werkzaamheden voorbereid op een betaalde baan. Medewerkers verrichten diverse klusjes voor klanten zoals boodschappen doen en tuinen onderhouden. Ook brengen ze post rond en houden ze de gemeente schoon. In totaal zijn zo'n 250 mensen werkzaam bij Beter Buren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen