Overslaan en naar de inhoud gaan

'Betalen voor seks hoort niet strafbaar te zijn'

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 15:55

Het CDA wil dat er een einde komt aan betaalde seks in Nederland. Jacqueline Rutten (51), eigenaresse van seksclub Sanne Privé in Herten, vindt dat een slechte zaak.

Betalen voor seks moet strafbaar worden, stelt CDA-Kamerlid Anne Kuik donderdag voor. Volgens de politica wordt het tijd om een stap verder te gaan.

Geen zicht op
"Door dit te verbieden, ga je het onder de grond stoppen en heb je er geen zicht meer op", denkt Rutten. "Dat zou pas een hele slechte zaak zijn. Het is en blijft een beroep. Betalen voor seks hoort niet strafbaar te zijn. De prostituees doen het uit vrije wil en moeten zoals ieder ander mens ook hun rekeningen gewoon betalen", zegt de seksclub-eigenaresse.

Strengere controle
Naar verluidt runt ze de oudste seksclub van Limburg. Zo'n zeventien jaar geleden opende Sanne Privé zijn deuren en dat brengt de nodige ervaring met zich mee. "Seks hebben met een prostituee moet niet verboden worden, maar er moet gewoon strenger gecontroleerd worden. De meisjes in het illegale circuit lopen veel risico's. Op het gebied van gezondheid, maar ook belastingtechnisch. Daar moet de overheid voor waken."

Niet van deze tijd
Kuik vindt dat sekswerkers als product worden gezien en dat kan volgens haar niet meer in deze moderne tijd. "God zit op een wolk, zijn zoon loopt over water en verandert dat water in wijn. Dat is toch ook niet van deze tijd?", aldus Rutten. "Seks hou je niet tegen. Als je het gaat verbieden, gaan mensen het illegaal opzoeken en daar moet voor worden opgepast."

De kans dat het kabinet een verbod op betaald seks invoert, is zeer klein. VVD en D66 zijn erop tegen en vrezen dat prostituees ondergronds gaan. Andere seksclubs in de provincie waren donderdag niet bereikbaar voor commentaar.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen