Overslaan en naar de inhoud gaan

Betaald voetbal wil meer fans in stadions

Geplaatst opdinsdag 25 januari 2022 - 11:13

De betaald voetbalclubs gaan niet akkoord met een toegestane bezetting van 'maar' één derde van de capaciteit in stadions. Dat hebben de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en alle clubs laten weten aan het kabinet.

Ook de vier Limburgse clubs, Fortuna Sittard, MVV Maastricht, Roda JC Kerkrade en VVV-Venlo, hebben het statement ondertekend.

Perspectief
Maandag lekte uit dat het kabinet bij buitenevenementen een derde van de capaciteit weer wil toelaten. Daardoor kunnen ook voetbalstadions weer worden geopend, maar met een beperkt aantal toeschouwers. De clubs vinden het voorstel van het kabinet "een voorstel zonder perspectief". "Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld", zeggen de betrokken partijen.

Oplossingen
De organisaties willen meedenken over oplossingen, maar stellen wel een duidelijke eis. "Voor ons is het alleen acceptabel om met een derde te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal twee derde bezetting. Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren."

MVV Maastricht
Afgelopen week gaven MVV Maastricht en VVV-Venlo al aan dat zo snel mogelijk weer publiek moet worden toegestaan in de stadions. MVV liet zelfs weten sowieso fans toe te laten in de derby met VVV-Venlo op 4 februari. De club liet weten dat de financiële urgentie zwaarder weegt dan de coronamaatregelen. VVV-Venlo zei in gesprek te zijn met burgemeester Antoin Scholten.

Lees ook: MVV demonstreert tijdens derby: 'Gooien stadionpoorten open'

Persconferentie
Dinsdagavond geven premier Mark Rutte en minister Ernst Kuipers weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Naar verwachting worden er versoepelingen aangekondigd. Naast het toestaan van publiek bij buitenevenementen zouden ook binnenevenementen weer publiek mogen ontvangen met een maximum van 1250. Daarnaast zouden ook de horeca en de cultuursector weer open mogen tot 22:00 uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen