Overslaan en naar de inhoud gaan

Betaalbedrijf schenkt honderden pakketten aan Voedselbank

Geplaatst opwoensdag 21 november 2018 - 7:30

iDEAL gaat enkele duizenden voedselpakketten schenken aan de verschillende voedselbanken in Nederland. Ook in Limburg krijgen de voedselbanken honderden pakketten met lang houdbare producten.

De schenking vindt plaats in het kader van de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank', waarbij L1 probeert om zoveel mogelijk etenswaren in te zamelen. Ook Omroep Brabant, RTV Drenthe en RTV Oost houden een soortgelijke actie.

Record bereikt
iDEAL is een organisatie die internetbetalingen regelt. Het bedrijf heeft de actie op poten gezet omdat het een record heeft bereikt. De organisatie noteerde deze maand de tweemiljardste betaling.

Lees ook: Doel bereikt: meer dan 30 winkelwagens voor de Voedselbank

Honderden gezinnen
"Met deze gift aan voedselbanken kunnen wij honderd gezinnen een heel jaar lang elke week van een voedselpakket voorzien", zegt Caroline van der Graaf namens Voedselbanken Nederland. Ze kreeg al een cheque voor de eerste duizend voedselpakketten overhandigd. "Velen hebben profijt van het succes van iDEAL", reageert Rob Hoitink van het bedrijf. "Dat willen we ook graag delen met mensen die het de komende feestdagen en het komende jaar zwaar hebben."

Black Friday
Per dag worden gemiddeld 1,5 miljoen iDEAL-betalingen gedaan. De jaarlijkse piekdag voor de organisatie valt op Black Friday, de koopjesdag die vanuit Amerika is overgewaaid naar Europa. Vorig jaar werden op Black Friday 2,4 miljoen betalingen geteld. Komende vrijdag worden ongeveer 3,5 miljoen betalingen verwacht.

Vijfde keer
De inzamelingsactie voor de Limburgse voedselbanken wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. De grote inzamelingsweek is van 5 tot en met 13 december op L1, maar het is nu al mogelijk allerlei acties te starten en online te doneren.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen