Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 12:04

De bestuurster van de auto die zondagochtend vroeg een 20-jarige fietsster doodreed in Sittard, had teveel gedronken.

Dat is gebleken uit ademanalyse van de politie. Het alcoholpercentage in het bloed was 0,7 promille. Er zouden 'indicaties' zijn dat de vrouw ook verdovende middelen had gebruikt. Er is een bloedproef genomen om dat te controleren. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Op vrije voeten
De vrouw is zondag in verzekering gesteld, maar op maandagmiddag weer vrijgelaten in afwachting van het moment dat ze voor de rechter moet verschijnen.

Op de vlucht
Het slachtoffer reed in de nacht van zaterdag op zondag rond 03:40 uur over de Straatsburglaan toen ze door de auto werd geschept. De jonge vrouw werd daarbij een stuk meegesleurd door de auto. Getuigen zagen dat de automobiliste er daarna met hoge vaart vandoor ging, stopte en weer verder reed.

Lees ook: Buurt geschokt na dodelijk ongeval: 'Het is heel heftig'

Eerste hulp
Ongeveer 150 meter verderop vluchtte de vrouw een woning aan de Betuwestraat binnen, waar ze snel door de politie kon worden opgepakt. Agenten waren snel ter plaatse en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer, maar dat mocht niet baten. De 20-jarige vrouw overleed ter plekke.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen