Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 12:04

De bestuurster van de auto die zondagochtend vroeg een 20-jarige fietsster doodreed in Sittard, had teveel gedronken.

Dat is gebleken uit ademanalyse van de politie. Het alcoholpercentage in het bloed was 0,7 promille. Er zouden 'indicaties' zijn dat de vrouw ook verdovende middelen had gebruikt. Er is een bloedproef genomen om dat te controleren. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Op vrije voeten
De vrouw is zondag in verzekering gesteld, maar op maandagmiddag weer vrijgelaten in afwachting van het moment dat ze voor de rechter moet verschijnen.

Op de vlucht
Het slachtoffer reed in de nacht van zaterdag op zondag rond 03:40 uur over de Straatsburglaan toen ze door de auto werd geschept. De jonge vrouw werd daarbij een stuk meegesleurd door de auto. Getuigen zagen dat de automobiliste er daarna met hoge vaart vandoor ging, stopte en weer verder reed.

Lees ook: Buurt geschokt na dodelijk ongeval: 'Het is heel heftig'

Eerste hulp
Ongeveer 150 meter verderop vluchtte de vrouw een woning aan de Betuwestraat binnen, waar ze snel door de politie kon worden opgepakt. Agenten waren snel ter plaatse en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer, maar dat mocht niet baten. De 20-jarige vrouw overleed ter plekke.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen