Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurster dodelijk ongeluk Sittard was onder invloed

Geplaatst opmaandag 10 september 2018 - 12:04

De bestuurster van de auto die zondagochtend vroeg een 20-jarige fietsster doodreed in Sittard, had teveel gedronken.

Dat is gebleken uit ademanalyse van de politie. Het alcoholpercentage in het bloed was 0,7 promille. Er zouden 'indicaties' zijn dat de vrouw ook verdovende middelen had gebruikt. Er is een bloedproef genomen om dat te controleren. De uitslag daarvan is nog niet bekend.

Lees ook: Fietsster overleden na botsing, automobilist rijdt door

Op vrije voeten
De vrouw is zondag in verzekering gesteld, maar op maandagmiddag weer vrijgelaten in afwachting van het moment dat ze voor de rechter moet verschijnen.

Op de vlucht
Het slachtoffer reed in de nacht van zaterdag op zondag rond 03:40 uur over de Straatsburglaan toen ze door de auto werd geschept. De jonge vrouw werd daarbij een stuk meegesleurd door de auto. Getuigen zagen dat de automobiliste er daarna met hoge vaart vandoor ging, stopte en weer verder reed.

Lees ook: Buurt geschokt na dodelijk ongeval: 'Het is heel heftig'

Eerste hulp
Ongeveer 150 meter verderop vluchtte de vrouw een woning aan de Betuwestraat binnen, waar ze snel door de politie kon worden opgepakt. Agenten waren snel ter plaatse en verleenden eerste hulp aan het slachtoffer, maar dat mocht niet baten. De 20-jarige vrouw overleed ter plekke.

Vanaf 17 september dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Bekijk alvast een voorproefje!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen