Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurskundige: 'Blamage voor justitie'

Geplaatst opdinsdag 12 juli 2016 - 16:40

Een blamage voor het Openbaar Ministerie. Dat zegt bestuurskundige Arno Korsten over het vonnis in de rechtzaak tegen Jos van Rey.

Op L1 televisie noemde Korsten de veroordeling tot een taakstraf 'een oorwassing' voor de officieren van justitie.

Zwaar ingezet
Ze hadden zwaar ingezet met hun strafeis van twee jaar cel, maar ze hebben een aantal dingen onvoldoende kunnen waarmaken, meent Korsten. Hij noemde in dat verband onder meer de bewering dat projectontwikkelaar Piet van Pol enorm veel voordeel gehad van zijn nauwe banden met Van Rey.

Korsten gaat ervan uit dat het OM is beroep zal gaan bij het Gerechtshof.

Lees ook: Jos van Rey krijgt taakstraf van 240 uur

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

'Strafeisen zaak-Van Rey waren te verwachten'
'VVD Limburg moet zelf schoon schip maken'
Van Pol boos maar vol vertrouwen
Justitie: Van Rey liet zich voor een ton omkopen
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen