roermond Stadhuis

Donders luidt noodklok: 'Bestuurscultuur moet snel anders'

Burgemeester Rianne Donders van Roermond vindt dat de bestuurscultuur in de gemeente snel moet veranderen. Daarover stuurde ze dinsdag een brandbrief naar raadsleden, collegeleden en ambtenaren.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Onderzoeken naar bestuurscultuur en integriteit van start

De twee provinciale onderzoeken over bestuurscultuur en integriteit gaan binnenkort van start. Dinsdag is bekend geworden wie die onderzoeken gaan uitvoeren.

Gouvernement provinciehuis
Remkes: 'Bestuurscultuur in Limburg is niet verziekt'

Waarnemend gouverneur Johan Remkes heeft op basis van zijn ervaringen in de eerste zeven weken dat hij in functie is, niet het idee dat er in Limburg sprake is van een totaal verziekte bestuurscultuur.

Gouvernement provinciehuis Kennedybrug
PVV kritisch over onderzoek bestuurscultuur

De PVV in het Limburgs Parlement zet een aantal vraagtekens bij het onderzoek naar de Limburgse bestuurscultuur van de afgelopen tien jaar waartoe waarnemend gouverneur Johan Remkes het initiatief heeft genomen.

Johan Remkes (opnieuw downloaden bij hergebruik) 13 mei 2021
CDA vol lof over initiatief onderzoek bestuurscultuur

CDA-Limburg is erg te spreken over het initiatief van waarnemend gouverneur Johan Remkes om de bestuurscultuur van de afgelopen tien jaar in Limburg te laten onderzoeken door een onafhankelijke commissie.

ANP-415316846
Met dit plan wil Remkes de bestuurscultuur verbeteren

Een onafhankelijke commissie van drie personen gaat een analyse maken van de Limburgse bestuurscultuur van de afgelopen tien jaar én er komt per direct een meldpunt waar mensen vertrouwelijk integriteitszaken kunnen melden.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten