Ger Koopmans (23 dec 2020)

Koopmans ontkent bevoordeling ex-partner

Oud-CDA gedeputeerde Ger Koopmans werpt de beschuldiging ver van zich dat hij als gedeputeerde bedrijven en stichtingen van zijn voormalige partner zou hebben bevoordeeld via provinciale opdrachten, leningen en subsidies.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Onderzoeken naar bestuurscultuur en integriteit van start

De twee provinciale onderzoeken over bestuurscultuur en integriteit gaan binnenkort van start. Dinsdag is bekend geworden wie die onderzoeken gaan uitvoeren.

Johan Remkes
Remkes neemt heft in handen bij vorming provinciebestuur

Waarnemend gouverneur Johan Remkes trekt de regie naar zich toe voor de vorming van een nieuw provinciebestuur.

Onno Hoes (21 apr 2021)
Brede steun voor nieuw extraparlementair provinciebestuur

Het nieuwe provinciebestuur in Limburg wordt zo goed als zeker opnieuw extraparlementair.

stock Venlo station Maaslijn Arriva trein
'Bestuurscrisis staat snelle oplossing Maaslijn in de weg'

De bestuurscrisis bij de provincie Limburg waardoor er momenteel geen gedeputeerden zijn, staat een snelle oplossing van het financiële tekort voor de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen in de weg.

Dieudonné Akkermans
Vertrek burgemeester Akkermans: 'Triest en onvermijdelijk'

Het CDA in de gemeenteraad van Eijsden-Margraten noemt het triest dat burgemeester Dieudonné Akkermans is opgestapt in het kielzog van de affaire rond oud-directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL).

burgemeester Akkermans
Affaire Vrehen kost burgemeester Akkermans de kop

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten stapt op. Dat heeft hij dinsdag bekendgemaakt.

Theo Bovens
Bovens: 'Morgen eerst een telefoon en een uitkering regelen'

Afscheid nemen als gouverneur van Limburg valt Theo Bovens zwaar. "Het is een rouwproces. De begrafenis is geweest, ik zit nu richting de zeswekendienst."

ANP-415316846
Remkes ingeënt en met zegen van zijn vrouw naar Limburg

De eerste dagen verwacht hij wel in een hotel te slapen, maar daarna moet er toch een structurele verblijfplaats komen voor zijn komende half jaar in Limburg. Dat zegt de nieuwe waarnemend commissaris van de Koning in Limburg, Johan Remkes (69), in gesprek met L1.

Dieudonné Akkermans Eijsden-Margraten
NRC: 'Akkermans gaf Herman Vrehen vrij spel'

Burgemeester Dieudonné Akkermans van Eijsden-Margraten lijkt een belangrijke rol te hebben gespeeld in de constructie die het oud-IKL-directeur Herman Vrehen mogelijk maakte tonnen aan subsidiegelden door te sluizen naar eigen werkmaatschappen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten