Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurders met omstreden verleden voorzitter natuurpark

Geplaatst opvrijdag 22 juli 2016 - 15:56

De provincie Limburg heeft oud-burgemeester Ricardo Offermanns aangewezen als nieuwe voorzitter van Nationaal Park De Meinweg.

Het is de bedoeling dat Offermanns als voorzitter met nieuwe ideeën en verdienmodellen voor het natuurgebied komt.

Taakstraf
De aanstelling is opmerkelijk; onlangs werd duidelijk dat de oud-burgemeester van Meerssen nog een taakstraf van 60 uur moet uitvoeren. Hij nam -in de running voor de burgemeesterspost van Roermond- vertrouwelijke informatie aan van adviseur van de vertrouwenscommissie Jos van Rey.

Integriteitskwestie
Ook twee andere natuurparken in Limburg krijgen een opmerkelijke nieuwe voorzitter; zo gaat oud-dijkgraaf en voormalig burgemeester van Heerlen Toine Gresel aan de slag voor het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Saillant: Gresel stapte ruim een jaar geleden op als voorzitter van Waterschap Peel en Maasvallei na een integriteitskwestie.

Affaires
Naast oud-politici Gresel en Offermanns prijkt ook de naam van oud-gedeputeerde Herman Vrehen op het lijstje van de provincie. Hij wordt voorzitter van Nationaal Park de Groote Peel. Net als de anderen heeft ook de CDA'er een omstreden verleden: hij moest in 2009 het veld ruimen als gedeputeerde na een reeks affaires.

MVV-preses en voormalig gedeputeerde Bert Kersten is benoemd als nieuwe voorzitter van Nationaal Park de Maasduinen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen