Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurder waardetransport zit uur lang vast in hete auto

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 16:15

De bestuurder van een geldtransportauto heeft vrijdagmiddag ruim een uur vastgezeten in zijn auto bij het Designer Outlet in Roermond.

Door een technisch defect kon de auto niet open. Omdat ook de motor het niet deed, was de airco eveneens uitgevallen.

Koelen met blusstraal
Vanwege de hoge buitentemperatuur van bijna 34 graden dreigde de man oververhit te raken. Daarom werd de brandweer ingeschakeld. Die koelde de wagen door er water op te spuiten. De chauffeur zelf had inmiddels al zijn overhemd uitgetrokken.

Verlossing
Uiteindelijk kreeg iemand de auto van buitenaf open en werd de bestuurder uit zijn benarde positie bevrijd. Voor zover bekend mankeert de chauffeur niets.

Broeikas
De temperatuur in een auto is altijd hoger dan de buitentemperatuur. Volgens gangbare tabellen loopt bij een buitentemperatuur van 35 graden de temperatuur in de auto binnen tien minuten op tot 45 graden en binnen een half uur al tot 54 graden. Om die reden waarschuwt de politie mensen ook jaarlijks in de zomer om geen kinderen of huisdieren in een afgesloten auto achter te laten. Dat kan fatale gevolgen hebben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen