Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurder L1 vertrekt definitief

Geplaatst opwoensdag 14 juli 2021 - 15:49

Bestuurder Peter Elbers vertrekt definitief bij L1. Per 1 oktober 2021 wordt de samenwerking beëindigd. Vorige maand zette de Raad van Commissarissen Elbers op non-actief.

Partijen zijn “in goed onderling overleg overeengekomen dat de samenwerking zal worden beëindigd,” schrijft de Raad van Commissarissen (RvC) in een korte verklaring. Medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam nemen de taken voorlopig over. Er wordt verder om privacy-redenen geen inhoudelijke toelichting gegeven op het beëindigen van het contract. Elbers trad in september 2020 aan als bestuurder van L1.

Vertrouwensbreuk
Een vertrouwensbreuk tussen personeel en ondernemingsraad enerzijds en Elbers en RvC anderzijds leidde afgelopen voorjaar tot een zaak bij de Ondernemingskamer. Die besloot tot het instellen van een onderzoek naar de interne problemen bij L1. Tevens werd een tweede bestuurder benoemd, Van der Have, en werd de RvC uitgebreid met Barbara van Hussen als vierde commissaris met een beslissende stem.

Toekomst
De RvC gaat de komende tijd in overleg met de ondernemingsraad over de toekomstige bestuurssamenstelling van Stichting Omroep Limburg, de zendmachtiginghouder van L1.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen