Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurder Atrium ziekenhuis opnieuw salarissprong

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 6:47

Atriumbestuurder David Jongen heeft, ondanks een aansporing in de Wet normering topinkomens (Wnt) om het salaris te matigen, in 2013 opnieuw een inkomenssprong gemaakt.

Verdiende de ziekenhuistopman in 2012 nog 248.668 euro, het voorbije jaar steeg dit naar 268.229 euro. Dat is bijna 8 procent meer. In 2012 had Jongen ook al een salarissprong gemaakt van ruim 8 procent.

Jongen kwam in dienst bij het Atriumziekenhuis in oktober 2011, twee maanden voordat de Tweede Kamer instemde met de Wnt, die een plafond stelt aan het salaris van topfunctionarissen in de (semi-)publieke sector. Zij mogen niet meer verdienen dan 130 procent van het ministersalaris. Vorig jaar gold hierbij als norm 228.599 euro, dit jaar is dat 230.474 euro.

Overgangsregime
Voor bestuurders die al in dienst waren voordat de Wnt van kracht werd, op 1 januari 2013, geldt een overgangsregime. Zij mogen nog tot 2017 hun huidige salaris houden en krijgen daarna drie jaar om het af te bouwen tot de Wnt-norm.

Zo snel mogelijk afbouwen
Een Atriumwoordvoerster duidde Jongens gestegen salaris gisteren als het gevolg van reguliere indexatie en de bijtelling van privé met de leaseauto verreden kilometers.
De ondernemingsraad van het Atrium riep de leden van de raad van bestuur onlangs op hun salaris, voor zover dat onder de overgangsregeling van de Wnt valt, zo snel mogelijk af te bouwen.
Ook laakt de or het plan de in de fusie-organisatie te benoemen managers te betalen buiten de ziekenhuis- cao om en een leaseauto te geven.
Volgens de raad ‘past dat niet in de huidige fase van bezuinigingen’.

Jack Thiadens, bestuursvoorzitter in het Roermondse Laurentiusziekenhuis, kreeg vorig jaar 241.238 euro, nauwelijks meer dan in 2012.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Topman Atrium doet vrijwillig stap terug in salaris
'Eén groot ziekenhuis in Zuid-Limburg onhaalbaar'
Atrium-Orbis houdt vast aan verdeling specialismen
ICT in Atrium-Orbis fors duurder
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen