Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Bestuur Zuyderland: Lege VGZ-zorgpot treft honderd patiënten

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 8:45

De patiëntenstop van verzekerden bij VGZ voor verschillende behandelingen in de Zuyderland-ziekenhuizen, treft zo'n honderd patiënten.

"Van onze patiënten is zo'n twintig procent verzekerd bij VGZ. Spijtig dat deze zorgstop zo'n honderdtal van onze patiënten treft, maar op de totale populatie valt het relatief mee", vertelt Roel Goffin, bestuurslid van Zuyderland, donderdagmorgen bij L1 Ochtendshow.

Vraag en aanbod
Ieder jaar worden er contracten gemaakt tussen zorginstellingen en verzekeraars. Daarin staat onder andere hoeveel behandelingen een verzekeraar bij hen inkoopt. Het is de derde keer op rij dat VGZ te weinig behandelingen heeft ingekocht.

Groei
De eerste keer is het ziekenhuis bijgesprongen om alle operaties door te kunnen laten gaan, maar vorig jaar en dit jaar treft het de patiënten. "Door de ervaring van vorig jaar, besloot
VGZ dit jaar meer behandelingen bij ons in te kopen. Nu blijkt onze groei groter te zijn dan de afspraken die er zijn gemaakt", aldus Goffin.

Lees ook: Patiënten voorlopig niet geholpen door fout verzekeraar

Welkom in 2019
Patiënten die dit jaar nog een operatie gepland hebben staan, hoeven zich volgens het bestuurslid geen zorgen te maken. "De operaties die voor dit jaar gepland staan, gaan gewoon door. Patiënten die nu binnenkomen voor een planbare ingreep, zijn volgend jaar pas aan de beurt."

Anticiperen
Volgens Goffin had het probleem voorkomen kunnen worden, als VGZ zou anticiperen op de zorgvraag. "Dat hadden ze kunnen doen door een afspraak met ons te maken. Dat hebben ze gedaan, maar dat blijkt niet voldoende te zijn." Komend jaar gaat daar verandering in komen. "Zodra de groei bij ons groter is dan verwacht, gaat VGZ realiseren dat patiënten toch de operatie kunnen krijgen die zij nodig hebben. We hadden graag gezien dat zij de operatie dan alsnog bij ons kunnen ondergaan, maar VGZ heeft besloten meer zorg bij andere ziekenhuizen in te kopen."

De bestuurder van het Zuyderland ziekenhuis laat weten dat VGZ de enige verzekeraar is waarmee deze afspraak gemaakt is en kan met zekerheid zeggen dat de zorgpot bij andere verzekeraars voldoende gevuld is.

VGZ weigert vooralsnog te reageren op de kwestie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen