Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Zuyderland: Lege VGZ-zorgpot treft honderd patiënten

Geplaatst opdonderdag 22 november 2018 - 8:45

De patiëntenstop van verzekerden bij VGZ voor verschillende behandelingen in de Zuyderland-ziekenhuizen, treft zo'n honderd patiënten.

"Van onze patiënten is zo'n twintig procent verzekerd bij VGZ. Spijtig dat deze zorgstop zo'n honderdtal van onze patiënten treft, maar op de totale populatie valt het relatief mee", vertelt Roel Goffin, bestuurslid van Zuyderland, donderdagmorgen bij L1 Ochtendshow.

Vraag en aanbod
Ieder jaar worden er contracten gemaakt tussen zorginstellingen en verzekeraars. Daarin staat onder andere hoeveel behandelingen een verzekeraar bij hen inkoopt. Het is de derde keer op rij dat VGZ te weinig behandelingen heeft ingekocht.

Groei
De eerste keer is het ziekenhuis bijgesprongen om alle operaties door te kunnen laten gaan, maar vorig jaar en dit jaar treft het de patiënten. "Door de ervaring van vorig jaar, besloot
VGZ dit jaar meer behandelingen bij ons in te kopen. Nu blijkt onze groei groter te zijn dan de afspraken die er zijn gemaakt", aldus Goffin.

Lees ook: Patiënten voorlopig niet geholpen door fout verzekeraar

Welkom in 2019
Patiënten die dit jaar nog een operatie gepland hebben staan, hoeven zich volgens het bestuurslid geen zorgen te maken. "De operaties die voor dit jaar gepland staan, gaan gewoon door. Patiënten die nu binnenkomen voor een planbare ingreep, zijn volgend jaar pas aan de beurt."

Anticiperen
Volgens Goffin had het probleem voorkomen kunnen worden, als VGZ zou anticiperen op de zorgvraag. "Dat hadden ze kunnen doen door een afspraak met ons te maken. Dat hebben ze gedaan, maar dat blijkt niet voldoende te zijn." Komend jaar gaat daar verandering in komen. "Zodra de groei bij ons groter is dan verwacht, gaat VGZ realiseren dat patiënten toch de operatie kunnen krijgen die zij nodig hebben. We hadden graag gezien dat zij de operatie dan alsnog bij ons kunnen ondergaan, maar VGZ heeft besloten meer zorg bij andere ziekenhuizen in te kopen."

De bestuurder van het Zuyderland ziekenhuis laat weten dat VGZ de enige verzekeraar is waarmee deze afspraak gemaakt is en kan met zekerheid zeggen dat de zorgpot bij andere verzekeraars voldoende gevuld is.

VGZ weigert vooralsnog te reageren op de kwestie.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen