Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Schouwburg Venray weer op sterkte

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 17:19

Met de benoeming van twee nieuwe leden is het bestuur van Schouwburg Venray weer op volle sterkte.

De nieuwkomers zijn Hay Freriks en Teun den Dekker. Met Marita Muller vormen zij vanaf 1 januari 2017 het bestuur. Voorzitter is Freriks. De raad van bestuur transformeert in de loop van het jaar in een raad van toezicht, die zich minder met de dagelijks leiding bemoeit.

Bestuurscrisis
Met de benoeming is Muller erin geslaagd op zeer korte termijn een bestuurscrisis te bezweren. Die ontstond nadat eind november van het vorig jaar drie van de vier bestuursleden waren opgestapt. Zij hadden twijfels over de verandering van de bestuursstructuur en de snelheid waarin het proces 'dreigde te verlopen'.

Adviescommissie
Muller ging alleen verder. Gesteund door een adviescommissie wierf zij nieuwe bestuursleden. Venraynaar Freriks verdiende zijn sporen als bestuurder in het onderwijs. Venlonaar Den Dekker is onder meer bestuurslid van poppodium Grenswerk.

Muller kan nog niet zeggen of het bij deze drie personen blijft. "Als blijkt dat we specifieke kennis missen, gaan we daarnaar op zoek. We kunnen het bestuur uitbreiden tot vijf personen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Metamorfose voor schouwburg in Sittard-Geleen
Dit is het nieuwe theater van Sittard-Geleen
Stekker uit Cultuurhuis in Venray
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen