Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuur Schouwburg Venray weer op sterkte

Geplaatst opdinsdag 3 januari 2017 - 17:19

Met de benoeming van twee nieuwe leden is het bestuur van Schouwburg Venray weer op volle sterkte.

De nieuwkomers zijn Hay Freriks en Teun den Dekker. Met Marita Muller vormen zij vanaf 1 januari 2017 het bestuur. Voorzitter is Freriks. De raad van bestuur transformeert in de loop van het jaar in een raad van toezicht, die zich minder met de dagelijks leiding bemoeit.

Bestuurscrisis
Met de benoeming is Muller erin geslaagd op zeer korte termijn een bestuurscrisis te bezweren. Die ontstond nadat eind november van het vorig jaar drie van de vier bestuursleden waren opgestapt. Zij hadden twijfels over de verandering van de bestuursstructuur en de snelheid waarin het proces 'dreigde te verlopen'.

Adviescommissie
Muller ging alleen verder. Gesteund door een adviescommissie wierf zij nieuwe bestuursleden. Venraynaar Freriks verdiende zijn sporen als bestuurder in het onderwijs. Venlonaar Den Dekker is onder meer bestuurslid van poppodium Grenswerk.

Muller kan nog niet zeggen of het bij deze drie personen blijft. "Als blijkt dat we specifieke kennis missen, gaan we daarnaar op zoek. We kunnen het bestuur uitbreiden tot vijf personen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Metamorfose voor schouwburg in Sittard-Geleen
Dit is het nieuwe theater van Sittard-Geleen
Stekker uit Cultuurhuis in Venray
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen